Föredrag

Vi anordnar löpande föredrag med intressanta teman, både externt och runt om på våra olika kontor. Här hittar du mer information och har möjlighet att anmäla intresse att delta.

Aktuella Föredrag

  • GDPR – Bättre sent än aldrig

    2017-05-16 / Göteborg, Stockholm

    Frukostseminarium i Göteborg och Stockholm om nya dataskyddsförordningen tillsammans med Draftit.

    Det är nu hög tid för alla företag att börja förbereda sig inför den nya personuppgiftslagstiftningen som börjar gälla fullt ut 25 maj 2018. Dataskyddsförordningen innehåller ett stort antal nya regler och företag som bryter mot reglerna riskerar böter på upp till 4 % av omsättningen. Delphis experter ger er under denna introduktion en sammanfattning av de viktigaste förändringarna och presenterar konkreta tips på hur ni kan påbörja ert arbete mot att följa lagstiftningen.

    Frukostseminarium i Göteborg och Stockholm om nya dataskyddsförordningen tillsammans med Draftit.

    Det är nu hög tid för alla företag att börja förbereda sig inför den nya personuppgiftslagstiftningen som börjar gälla fullt ut 25 maj 2018. Dataskyddsförordningen innehåller ett stort antal nya regler och företag som bryter mot reglerna riskerar böter på upp till 4 % av omsättningen. Delphis experter ger er under denna introduktion en sammanfattning av de viktigaste förändringarna och presenterar konkreta tips på hur ni kan påbörja ert arbete mot att följa lagstiftningen.

    Om du ännu inte har fått en övergripande genomgång och introduktion till den nya förordningen får du inte missa detta viktiga seminarium som vi erbjuder tillsammans med Draftit.

    DATUM OCH TID:
    Stockholm: Fredag 31 mars samt onsdag 26 april.
    Göteborg: Tisdag 16 maj.
    Frukost serveras från 07.30. Föreläsning 08.00–09.15.

    PLATS:
    SF Biopalatset, Kungstorget 2, Göteborg.
    Filmstaden Sergel, Hötorget, Stockholm.

    ANMÄLAN:
    Vänligen anmäl dig senast två dagar innan respektive seminarietillfälle.
    OBS: Antalet platser är begränsat. Seminariet är kostnadsfritt.

    Till anmälan »

    KONTAKT:
    Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss via e-mail till frukost@delphi.se

    Välkommen till Delphi!

  • Styrelseansvar i bostadsrättsföreningar

    2017-10-24 / Göteborg

    Arbetar du med projektutveckling eller på annat sätt med styrelser i bostadsrättsföreningar? Kanske sitter du i din egen bostadsrättsförenings styrelse. Oavsett anledning till ditt styrelseuppdrag är detta seminariet viktigt för dig för att lära dig om ansvaret som följer med att sitta i en brf-styrelse.

    Arbetar du med projektutveckling eller på annat sätt med styrelser i bostadsrättsföreningar? Kanske sitter du i din egen bostadsrättsförenings styrelse. Oavsett anledning till ditt styrelseuppdrag är detta seminariet viktigt för dig för att lära dig om ansvaret som följer med att sitta i en brf-styrelse.

    Att sitta i styrelsen i en bostadsrättsförening är ett förtroendeuppdrag, vilket innebär ett ansvar gentemot föreningen. Utöver det uppenbara ansvaret som följer av att förvalta medlemmarnas hem och investering bär varje styrelseledamot ett potentiellt personligt skadeståndsansvar.

    Den 24 oktober går våra experter igenom det personliga ansvaret i brf-projekt och under vilka förutsättningar skadeståndsansvaret kan utlösas. Anders Hulegårdh och Anton Melander, som biträtt i flera tvister avseende personligt styrelseansvar i bostadsrättsföreningar, delar med sig av både personliga erfarenheter och tips för att minimera den legala risken som styrelseledamot.

    DATUM: 
    Tisdag 24 oktober 2017.
    Frukost serveras från 07.30. Föreläsning 08.00–09.15.

    PLATS:
    Advokatfirman Delphi, Östra Hamngatan 29, Göteborg.

    ANMÄLAN:
    Vänligen anmäl dig senast den 19 oktober 2017.
    OBS: Antalet platser är begränsat. Seminariet är kostnadsfritt.

    Till anmälan » 

    KONTAKT:
    Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss via e-mail till frukost@delphi.se.

    Välkommen till Delphi!

  • Externt: Statligt stöd – när kan transaktioner i offentlig och privat sektor innebära ett otillåtet stöd?

    2017-10-26 / Stockholm

    Arbetar du inom offentlig sektor och lämnar eller mottar stöd, eller i privat sektor och mottar stöd? I sådant fall är det viktigt att känna till statsstödsreglerna och vilka risker som föreligger vid otillåtet stöd.

    Den 26 oktober 2017 och den 8 mars föreläser partner Elisabeth Eklund under kursen: "Statligt stöd – när kan transaktioner i offentlig och privat sektor innebära ett otillåtet stöd?"

    Arbetar du inom offentlig sektor och lämnar eller mottar stöd, eller i privat sektor och mottar stöd? I sådant fall är det viktigt att känna till statsstödsreglerna och vilka risker som föreligger vid otillåtet stöd.

    Den 26 oktober 2017 och den 8 mars föreläser partner Elisabeth Eklund under kursen: "Statligt stöd – när kan transaktioner i offentlig och privat sektor innebära ett otillåtet stöd?"

    Målgrupp:
    Jurister inom statlig och kommunal verksamhet, advokater, upphandlare, bolagsjurister och andra som ingår avtal eller arbetar med avtal där stat eller kommun är avtalspart.

    För mer information, kursprogram och anmälan, klicka här »

  • Frukostseminarium om GDPR med livedemo på hur lätt personuppgifter kan läcka

    2017-10-26 / Stockholm

    Den nya dataskyddsförordningen, GDPR, träder i kraft maj 2018 och det nya regelverket skärper kraven på hur företag och organisationer hanterar personuppgifter. Följs inte reglerna finns risk för böter upp till 4 procent av bolagets globala årsomsättning.

    Sentor och Delphi arrangerar gemensamt ett frukostseminarium där ni får:
    • En sammanfattning av de viktigaste förändringarna och konkreta tips på hur ni kan påbörja ert arbete mot att följa lagstiftningen.
    • Se en livedemo på hur lätt personuppgifter kan läcka och vad ni kan göra rent tekniskt för att undvika att detta inträffar.
    • Veta hur ni löser utmaningarna med GDPR i praktiken och hur ett ledningssystem för informationssäkerhet kan underlätta arbetet.

    Den nya dataskyddsförordningen, GDPR, träder i kraft maj 2018 och det nya regelverket skärper kraven på hur företag och organisationer hanterar personuppgifter. Följs inte reglerna finns risk för böter upp till 4 procent av bolagets globala årsomsättning.

    Sentor och Delphi arrangerar gemensamt ett frukostseminarium där ni får:
    • En sammanfattning av de viktigaste förändringarna och konkreta tips på hur ni kan påbörja ert arbete mot att följa lagstiftningen.
    • Se en livedemo på hur lätt personuppgifter kan läcka och vad ni kan göra rent tekniskt för att undvika att detta inträffar.
    • Veta hur ni löser utmaningarna med GDPR i praktiken och hur ett ledningssystem för informationssäkerhet kan underlätta arbetet.

    Seminariet leds av Delphis partner och advokat Johan Hübner tillsammans med Kalle Zetterlund, teknisk säkerhetskonsult och Jörgen Elovsson GDPR-ansvarig från Sentor.

    Varmt välkommna!

    DATUM:
    Torsdag 26 oktober 2017.
    Frukost och registrering från kl. 08.00, seminarium kl. 08.30-10.00

    PLATS:
    Advokatfirman Delphi, Mäster Samuelsgatan 17, 111 84 Stockholm.

    ANMÄLAN:
    OSA senast 19 oktober via intresseanmälan nedan. Vi kommer ge besked om du fått plats på seminariet strax efter sista anmälningsdatum.

    Antalet platser är begränsat. Seminariet är kostnadsfritt, men om du är anmäld och får förhinder ber vi dig att avanmäla dig snarast möjligt.

    Till anmälan »

    KONTAKT:
    Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss via advokatfirman.delphi@delphi.se.

  • Nyheter inom arbetsrätten – Intressanta avgöranden från Arbetsdomstolen att uppmärksamma

    2017-10-31 / Stockholm

    Den 31 oktober är du välkommen till ett nytt frukostseminarium på Delphi där vi redogör för nyheter inom arbetsrätten. Arbetsdomstolen har under den senaste tiden avgjort och tagit ställning i flera intressanta frågor; bland annat i mål som rör diskriminering, sexuella trakasserier, uppsägning på grund av personliga skäl och konkurrensklausuler. Under seminariet kommer vi att gå igenom och kommentera dessa avgöranden utifrån ett praktiskt HR-perspektiv.

    Den 31 oktober är du välkommen till ett nytt frukostseminarium på Delphi där vi redogör för nyheter inom arbetsrätten. Arbetsdomstolen har under den senaste tiden avgjort och tagit ställning i flera intressanta frågor; bland annat i mål som rör diskriminering, sexuella trakasserier, uppsägning på grund av personliga skäl och konkurrensklausuler. Under seminariet kommer vi att gå igenom och kommentera dessa avgöranden utifrån ett praktiskt HR-perspektiv.

    Seminariet leds av advokat Magnus Berterud och associate Emmy Falck.

    Välkommen till Delphi!  

    DATUM OCH TID: 
    Tisdagen den 31 oktober 2017. Frukost och registrering från kl. 08.00, seminarium kl. 08.30-09.30. 

    PLATS: 
    Advokatfirman Delphi, Mäster Samuelsgatan 17, 111 84 Stockholm.

    REGISTRERING:
    OSA senast 23 oktober via intresseanmälan nedan. Vi kommer ge besked om du fått plats på seminariet strax efter sista anmälningsdatum.

    Antalet platser är begränsat. Seminariet är kostnadsfritt, men om du är anmäld och får förhinder ber vi dig att avanmäla dig snarast möjligt.

    Till anmälan »

    KONTAKT:
    Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss via e-mail till advokatfirman.delphi@delphi.se.

  • Dataskyddsförordningen (GDPR) för leverantörer och andra biträden (favorit i repris)

    2017-11-07 / Göteborg

    Den nya dataskyddsförordningen (GDPR) innehåller utökade krav och långtgående skyldigheter för personuppgiftsbiträden, d.v.s. alla IT-leverantörer och andra företag som behandlar personuppgifter för andras räkning. Alla personuppgiftsbiträden behöver känna till nyheterna och säkerställa att reglerna följs senast 25 maj 2018.

    Den nya dataskyddsförordningen (GDPR) innehåller utökade krav och långtgående skyldigheter för personuppgiftsbiträden, d.v.s. alla IT-leverantörer och andra företag som behandlar personuppgifter för andras räkning. Alla personuppgiftsbiträden behöver känna till nyheterna och säkerställa att reglerna följs senast 25 maj 2018.

    Välkommen att delta vid detta seminarium där Delphis experter Marielle Eide och Linda Kræmer guidar er igenom de största nyheterna i nya dataskyddsförordningen utifrån ett personuppgiftsbiträdesperspektiv, och ger praktiska tips och råd på vad ni som personuppgiftsbiträden behöver göra för att följa den nya lagstiftningen.

    DATUM:
    Tisdag 7 november 2017.
    Frukost serveras från 07.30. Föreläsning 08.00–09.15. 

    PLATS:
    Advokatfirman Delphi, Östra Hamngatan 29, Göteborg.

    ANMÄLAN:
    Vänligen anmäl dig senast den 2 november 2017.
    OBS: Antalet platser är begränsat. Seminariet är kostnadsfritt.

    Till anmälan »

    KONTAKT:
    Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss via e-mail till frukost@delphi.se.

    Välkommen till Delphi!

  • Externt: Upphandlingsforum 2017

    2017-11-07 / Stockholm

    Välkommen till den självklara mötesplatsen för Sveriges upphandlare!

    Den 7-8 november är det dags för Upphandlingsforum som arrangeras för 14:e året i rad i samarbete med advokatbyråerna Delphi och Mannheimer Swartling. Konferensen är skräddarsydd för dig som arbetar med offentlig upphandling.

    Välkommen till den självklara mötesplatsen för Sveriges upphandlare!

    Den 7-8 november är det dags för Upphandlingsforum som arrangeras för 14:e året i rad i samarbete med advokatbyråerna Delphi och Mannheimer Swartling. Konferensen är skräddarsydd för dig som arbetar med offentlig upphandling.

    Genom omfattande research har vi ringat in de viktigaste och mest aktuella frågorna för dig som arbetar inom upphandlingsområdet och behöver förstå hur de nya regelverken påverkar er som upphandlande myndighet. Vi gör nedslag inom några av de mest efterfrågade frågorna, t.ex. upphandlingsrättslig compliance, koncessioner, arbetsrättsliga villkor, Hamburgsamarbeten, talerätten för leverantörer vid överprövningar av upphandlingar m m. Stor tyngd ligger också på Rättsfall på djupet.

    Dessutom kommer Helena Rosén Andersson, i oktober nyutnämnt justitieråd i Högsta förvaltningsdomstolen, gå igenom några rättsfall som har meddelats under senare tid. Tomas Kjellgren på Förvaltningsrätten i Linköping ger en domares perspektiv på domstolens utredningsskyldighet i upphandlingsmål.

    Ta också del av:
    • Legala spaningar från Svenska kraftnät och Swedavia
    • Högaktuell paneldiskussion – anpassar upphandlande myndigheter upphandlingen att passa vissa leverantörer?
    • Obligatoriska krav, minimikrav, bör-krav och ordningskrav – vad gäller egentligen?
    • Hur kan samarbete med en inköpscentral underlätta och förbättra det strategiska arbetet?
    • Vad kännetecknar separata operativa enheter?

    Ta också tillfället i akt att delta på fördjupningspasset 6 november om möjligheten att göra ändringar i upphandlade avtal för att efterleva de nya dataskyddsreglerna (GDPR).

    Varmt välkommen till två fullspäckade dagar!

    Anna Ulfsdotter Forssell  
    Advokat och delägare  
    Advokatfirman Delphi

    Johan Carle  
    Advokat och delägare  
    Mannheimer Swartling Advokatbyrå

    Ruth Sylwan  
    Senior Project Manager  
    Insight Events
    ruth.sylwan@insightevents.se  
    073 380 25 06

    Till anmälan »

     

  • Externt: Upphandlingsforum - Välkommen till den självklara mötesplatsen för Sveriges upphandlare

    2017-11-08 / Stockholm

    Den 7-8 november är det dags för Upphandlingsforum som arrangeras för 14:e året i rad av Insight Events Sweden i samarbete med Delphi och Mannheimer Swartling. Konferensen är skräddarsydd för dig som arbetar med offentlig upphandling.

    Den 7-8 november är det dags för Upphandlingsforum som arrangeras för 14:e året i rad av Insight Events Sweden i samarbete med Delphi och Mannheimer Swartling. Konferensen är skräddarsydd för dig som arbetar med offentlig upphandling.

    Genom omfattande research har vi ringat in de viktigaste och mest aktuella frågorna för dig som arbetar inom upphandlingsområdet och behöver förstå hur de nya regelverken påverkar er som upphandlande myndighet. Vi gör nedslag inom några av de mest efterfrågade frågorna, t ex upphandlingsrättslig compliance, koncessioner, arbetsrättsliga villkor, Hamburgsamarbeten, talerätten för leverantörer vid överprövningar av upphandlingar m.m. Stor tyngd ligger också på Rättsfall på djupet.

    Sagt om tidigare Upphandlingsforum:
    ”Bästa upphandlingskonferensen!”
    ”Intressanta rättsfall och överlag bra dialog med frågor och svar”
    ”Den enda konferensen inom upphandling som går på djupet”
    ”Konkret, fullspäckat med innehåll, bra reflexioner och dynamik i alla framföranden”
    ”En bra konferens med viktigt innehåll. Det är bra att få både rättsfall och nya lagar/direktiv samlat”.

    Från oss deltar partner Anna Ulfsdotter Forssell och advokaterna Christian Härdgård, Sara-Li Olovsson, Caroline Sundberg och Martin Bogg.

    Varmt välkommen till två fullspäckade dagar!

    Mer information och anmälan, klicka här»

    Ladda ner PDF
  • En djupdykning i det finstilta – avtalets risker och möjligheter

    2017-11-14 / Linköping/Norrköping

    De standardiserade avtalens djungel är föremål för Delphis nästa frukostseminarium. Advokaterna Christopher Bona och Helena Abelsson guidar dig med tips, råd och en gnutta humor för att öka din förståelse för varför och på vilket sätt de finstilta villkoren i olika situationer kan ha avgörande betydelse för ditt företags affärer

    Vilken betydelse har det egentligen hur de avtal ditt företag ingår är utformade? Spelar det någon roll om köparens eller säljarens allmänna inköps- eller leveransvillkor tillämpas vid ett köp? Kan mitt IT-företag använda sig av AB eller NL lika gärna som IT-företagens standardvillkor?

    De standardiserade avtalens djungel är föremål för Delphis nästa frukostseminarium. Advokaterna Christopher Bona och Helena Abelsson guidar dig med tips, råd och en gnutta humor för att öka din förståelse för varför och på vilket sätt de finstilta villkoren i olika situationer kan ha avgörande betydelse för ditt företags affärer.

    Välkomna!

    DATUM:
    Tisdag 14 november i Norrköping.
    Torsdag 16 november i Linköping.
    Frukost serveras från 07.30. Föreläsning 08.00-09.00.

    PLATS:
    Advokatfirman Delphi, Värmekyrkan, Källvindsgatan 1, Norrköping.
    Advokatfirman Delphi, Djurgårdsgatan 1, Linköping.

    ANMÄLAN:
    E-post till seminarium.norrkoping@delphi.se eller seminarium.linkoping@delphi.se senast två dagar innan seminariet. Seminariet är kostnadsfritt.

  • Externt: Korruptionsrisken med offentlig upphandling - och hur den kan hanteras

    2017-11-16 / Stockholm

    Inget annat land i Europa har så många överprövningar av upphandlingar som Sverige. Vad kan det bero på? Kan misstanke om korruption vara en grund? Och vad kan vi i så fall vidta för åtgärder?

    Inget annat land i Europa har så många överprövningar av upphandlingar som Sverige. Vad kan det bero på? Kan misstanke om korruption vara en grund? Och vad kan vi i så fall vidta för åtgärder?

    Under seminariet diskuteras korruptionsriskerna i offentlig upphandling ur flera olika perspektiv tillsammans med konkreta tips kring hur såväl upphandlande myndigheter som företag kan arbeta för att minimera riskerna. Även tankar om framtida bestämmelser på upphandlingsområdet presenteras.

    Seminariet är ett samarrangemang mellan Transparency International Sverige, Institutet mot Mutor och AmCham Sweden inom ramen för Tillsammans mot Korruption - ett initiativ för att dela de goda exemplen och stötta i arbetet mot korruption.

    AGENDA:
    07.30 Frukost serveras
    08.00 Tillsammans mot Korruption hälsar välkomna
    08.15 Andrea Sundstrand, Stockholms Universitet, moderator
    Presentationer av:
    Ulrika Sjöholm, Upphandlingsmyndigheten
    Charlotta Lindmark, Trafikverket
    Mats Karlsson, Pfizer
    Anna Ulfsdotter Forssell, Advokatfirman Delphi
    09.15 Frågestund
    09.45 Seminariet avslutas

    Välkomna!

    Till anmälan »

  • Frukostseminarier i konkurrensrätt

    2017-11-16 / Stockholm

    Vid två fristående seminarietillfällen, den 16 och 28 november, kommer vi att diskutera de risker och möjligheter som konkurrensreglerna innebär för ditt företag och ge dig praktiska tips om hur konkurrensrätten kan användas.

    Konkurrensrätten har under den senaste tiden varit föremål för mycket rubriker i media. Förra året beslutade EU-kommissionen att fem ledande lastbilstillverkare skulle betala rekordböter om 2,93 miljarder Euro och nyligen bötfällde Kommissionen Scania att betala 880 miljoner Euro för deltagande i samma kartell. Sanktionerna för brott mot konkurrensreglerna har således fortsatt att öka och med det nya regelverket om konkurrensskadeståndsmål väntas fler skadeståndsprocesser runt om i Europa.

    På nationell nivå kan nämnas att Konkurrensverket föreslås få beslutanderätt att förbjuda företagskoncentrationer. Vi diskuterar denna ändrade beslutsordning och ger er även det senaste inom konkurrensrätten från de svenska domstolarna.

    Det är inte bara viktigt att förstå vad som är konkurrensrättsligt tillåtet och vilka sanktioner brott mot konkurrensreglerna kan leda till. Det är även viktigt att ditt företag har en god förståelse för konkurrensreglerna och håller er uppdaterade om utvecklingen för att kunna vända kunskapen om konkurrensrätten till din fördel vid t.ex. avtalsförhandlingar.

    Vid två fristående seminarietillfällen, den 16 och 28 november, kommer vi att diskutera de risker och möjligheter som konkurrensreglerna innebär för ditt företag och ge dig praktiska tips om hur konkurrensrätten kan användas.


    Seminarium I – grundläggande konkurrensrätt för dig som inte har några förkunskaper eller som vill fräscha upp varningsklockorna


    Exempel på frågeställningar vi tar upp:
    • När får ditt företag samarbeta med konkurrenter?
    • Hur hårt kan ditt företag binda sina återförsäljare?
    • Vilken information får utbytas mellan konkurrenter? 
    • När kan rabatter, prisdumpning eller diskriminerande prissättning vara otillåtet?
    • Vad finns det för möjligheter att komma tillrätta med en konkurrents, kunds eller leverantörs otillåtna agerande?
    • När måste ett förvärv eller ett s.k. joint venture (JV) anmälas till Konkurrensverket?
    • När kan ett företagsförvärv eller JV stoppas?
    • När kan ditt företag råka ut för en gryningsräd och vad bör bolaget göra då?
    • Vad riskerar ditt företag vid brott mot  konkurrensreglerna?

    Seminariet vänder sig till företagsledare, bolagsjurister, marknadsförare, säljare m.fl. och leds av partner Elisabeth Eklund och senior associate Karin Roberts.

    Seminarium II – fördjupad diskussion

    Under fördjupningsseminariet går vi in på djupet i aktuella frågeställningar som exempelvis:
    • Senaste praxis från Konkurrensverket, svenska domstolar, EU-kommissionen och EU-domstolen gällande samarbeten vid  upphandlingar, utestängande missbruk, lastbilskartellen m.m. – vad innebär de för ditt företag?
    • Rabattsystem – vad innebär EU-domstolens dom i Intel-målet?
    • Rekordhöga böter utdömda av Kommissionen – hur beräknas böter och varför blir de högre och högre?
    • Vad innebär möjligheter till eftergift och förlikning? 
    • Ny konkurrensskadelag för skadestånd vid konkurrensrättsliga överträdelser – kort om risker och möjligheter.
    • Konkurrensverket föreslås få egen beslutanderätt att förbjuda förvärv – vad innebär detta i praktiken?

    Seminariet vänder sig till företagsledare, bolagsjurister, marknadsförare, säljare m.fl. och leds av partner Elisabeth Eklund och senior associate Karin Roberts.


    DATUM OCH TID:
    Seminarium I – Torsdag 16 november 2017  
    Seminarium II – Tisdag 28 november 2017  
    Frukost och registrering från kl. 08.00, seminarium kl. 08.30-09.30 

    PLATS:
    Advokatfirman Delphi, Mäster Samuelsgatan 17, 111 84 Stockholm

    REGISTRERING:
    Seminarium I – OSA senast 9 november 2017
    Seminarium II – OSA senast 21 november 2017
    Vi kommer ge besked om du fått plats på seminariet strax efter sista anmälningsdatum.

    Antalet platser är begränsat. Seminariet är kostnadsfritt, men om du är anmäld och får förhinder ber vi dig att avanmäla dig snarast möjligt.

    Till anmälan »

    KONTAKT:
    Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss via advokatfirman.delphi@delphi.se.

  • Externt: Advokatdagarna 2017

    2017-11-16 / Stockholm

    Advokatdagarna är den största mötesplatsen för alla Sveriges advokater och biträdande jurister. Konferensen erbjuder en blandning av ett stort antal kvalificerade seminarier, kollegialt umgänge, och fest.

    Torsdagen den 16/11 kl. 14:45 håller partner Anna Ulfsdotter Forrsell i seminariet: "Upphandlingsprocessen – en introduktion till området och en redogörelse för praxis".

    För mer information om seminariet och Advokatdagarna klicka här »

  • Dataskyddsförordningen (GDPR) – vad gör vi nu?

    2017-11-28 / Malmö

    Delphis experter Jens Kinnander och Micaela Weije ger er under detta frukostseminarium en sammanfattning av de viktigaste reglerna i GDPR och beskriver konkret hur projekt för implementeringen av GDPR går till så att ni kan påbörja ert arbete.

    Det är hög tid för alla företag att börja förbereda sig inför den nya dataskyddsförordningen som börjar gälla fullt ut den 25 maj 2018. GDPR medför bland annat högre krav på säkerhet, krav på rapportering till Datainspektionen vid t.ex. dataintrång och nya rättigheter för individer som behöver kunna tillmötesgås. Delphis experter Jens Kinnander och Micaela Weije ger er under detta frukostseminarium en sammanfattning av de viktigaste reglerna i GDPR och beskriver konkret hur projekt för implementeringen av GDPR går till så att ni kan påbörja ert arbete.

    DATUM:
    Tisdag 28 november 2017. Frukost serveras från 07.30. Föreläsning 07.45–09.00.

    PLATS:
    Advokatfirman Delphi, Stora Nygatan 64, Malmö.

    ANMÄLAN:
    Vänligen anmäl dig senast den 20 november 2017. Seminariet är kostnadsfritt och antalet platser begränsat.

    Varmt välkommen till Delphi!

  • Nordic Employment Law Seminar 2018

    2018-01-31 / Stockholm

    Once again some of the leading individuals within Scandinavian employment law are hosting the successful Nordic Employment Law Seminar for HR professionals responsible for the Nordic Region.

    Once again some of the leading individuals within Scandinavian employment law are hosting the successful Nordic Employment Law Seminar for HR professionals responsible for the Nordic Region.

    For HR professionals working multi jurisdictional, it is essential to have up-to-date knowledge and awareness of the differences that exist in your region of responsibility. Essentially, rules and legislation are far from uniform in Scandinavia.

    Two intensive days of teaching in selected topics within Scandinavian employment law will enable you to compare and distinguish between the differences in some of the most practical day-to-day employment law topics, equipping you with the skills to identify the rules applicable for the daily challenges. A full seminar agenda will be disclosed shortly.

    SIGN UP HERE »

    DATE AND TIME:
    31 January-1 February, 2018, both days from 8.30-18.00.

    PLACE: 
    Delphi law firm, Mäster Samuelsgatan 17, 111 84 Stockholm.

    TRAVEL AND ACCOMMODATION:
    At your own cost and reservation. However, please feel free to contact Magnus Berterud for information on suitable hotels in the area.

    COURSE FEE:
    EUR 1000. The fee includes course material, meals and refreshments during the day. We are aiming at a joint dinner on the first course day.

    RSVP:
    Tuesday 9 January 2018.
    Please note that we have a limited number of seats available, however, the course requires at least 15 participants to be carried through. Registration will be on a first come, first served basis.

    We look forward to seeing you!

    Best regards,
    Magnus Berterud, Jørgen Burdal and Michael Møller Nielsen

    COURSE TEACHERS:
    Michael Møller Nielsen (DK)
    Partner, Attorney at Law and
    Head of Employment
    Lund Elmer Sandager Law Firm

    Jørgen Burdal (NO)
    Attorney at Law
    Bull & Co. Law Firm

    Magnus Berterud (SE)
    Attorney at Law
    Delphi Law Firm

    Ladda ner PDF

Tidigare Föredrag