Pressrum

Presskontakt


David Aversten / Executive Partner
Direkttelefon: +46 8 677 54 56
Mobiltelefon: +46 709 25 25 19
E-postadress: david.aversten@delphi.se

Här kan ni hitta våra pressmeddelanden samt andra nyheter som vi gärna vill uppmärksamma.

Aktuellt

 • Delphi rådgivare när NIBE Industrier AB (publ) förvärvar CGC Group of Companies Inc.

  2017-02-13

  Advokatfirman Delphi har biträtt NIBE Industrier AB (publ) vid förvärv av 50% av aktierna i det kanadensiska värmepumpsföretaget CGC Group of Companies Inc., med optionsrätt att förvärva resterande 50% av aktierna senast våren 2022.

  CGC rundades 1995 och har sitt huvudkontor i Mississauga, strax utanför Toronto och sin tillverkning i närbelägna orten Fergus.

  Delphi biträdde NIBE genom ansvarig partner Per-Ivar Svensson, Micaela Weije och Therese Jönsson, med lokalt biträde från den kanadensiska advokatbyrån Cassels Brock.

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi har biträtt Amasten vid förvärv

  2017-02-10

  Advokatfirman Delphi har varit rådgivare till Amasten vid Amastens förvärv av två bostadsfastigheter i Finspång med ett underliggande fastighetsvärde om 177,5 mkr. Fastigheterna omfattar 16 351 kvm och de uthyrningsbara areorna består av 215 bostadslägenheter och ett mindre antal kommersiella lokaler.   

  Delphis team bestod av Nina Persson (ansvarig partner), Katarina Häggkvist, Andréa Rylander och Rebin Ahmad.

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi har biträtt NIBE Industrier AB (publ) att få godkännande av Konkurrensverket i fas II/särskild undersökning för förvärv av huvudparten av Enertech Group

  2017-02-09

  Advokatfirman Delphi har biträtt NIBE Industrier AB med koncentrationsanmälan avseende förvärv av huvudparten av brittiskägda Enertech Group till Konkurrensverket och under Konkurrensverkets särskilda undersökning, vilket resulterade i att Konkurrensverket den 27 januari 2017 valde att skriva av utredningen och därmed lämna klartecken för förvärvet eftersom utredningen visade att köpet inte påtagligt hämmar konkurrensen på marknaden för uppvärmningssystem.

  Bland många kända varumärken i den förvärvade gruppen är det mest välkända CTC. Företagsgruppen har ett brett sortiment av mark- och luft-/vattenvärmepumpar, solenergi- och biobränsleprodukter liksom traditionella olje- och gasbrännare. Den förvärvade företagsgruppen har totalt cirka 460 anställda och omsättningen 2015 uppgick GBP 72.7 miljoner. Förvärvet omfattar sex verksamheter i sex olika europeiska länder och kommer att ingå i affärsområdet NIBE Climate Solutions. Förvärvet var villkorat av godkännande från konkurrensmyndigheterna i Sverige och Tyskland.

  Delphi biträdde med konkurrensrättslig rådgivning genom partners Anders Jemail och Elisabeth Eklund. Niklas Strand, RBB Economics, bistod med konkurrensekonomisk rådgivning.

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi partners är bolagsjuristernas favoriter inom IT-rätt i Client Choice Awards 2017

  2017-02-09

  Agnes Hammarstrand och Agne Lindberg har tilldelats utmärkelsen Client Choice Awards 2017 inom IT-rätten. Client Choice är en internationell undersökning som genomförs av International Law Office och Lexology.

  Utmärkelserna delas ut till advokater runt om i världen som utmärker sig extra genom sin förmåga att addera värde till klientens affärer och det är bolagsjurister som har nominerat och betygsatt jurister runt om i världen. Läs mer om Client Choice:s undersökning här.

  Agnes och Agne är två av landets främsta advokater inom IT och telekom. Agnes är utsedd till klienternas val inom kategorin Telecommunications. Agnes arbetar nischat inom IT-juridik och har speciellt gjort sig ett namn inom e-handel, konsumenträtt och den digitala juridiken.

   I Client Choice-undersökningen har Agnes bland annat fått följande omdöme:

  She provides realistic, creative and flexible advice; she adds a wider perspective to the issue and ensures the client stays prepared and ahead of the competition.

  ”Det känns väldigt roligt att få denna fina utmärkelse och att få läsa de fina vitsorden. Jag strävar alltid efter att ha ett kommersiellt och kundanpassat perspektiv på all min rådgivning och då är det såklart extra roligt att de kunder jag arbetar med uppmärksammat det som en styrka”, säger
  Agnes Hammarstrand.

  Agne är för tredje året i rad utsedd till klienternas val inom kategorin IT & Internet. Agne är den förste svenske juristen som fått utmärkelsen tre år i rad. Agne bistår främst klienter i frågor rörande IT-rätt, IT-avtal, outsourcing-projekt och integritetsskydd.

  I Client Choice-undersökningen har Agne bland annat fått följande omdömen:

  He is business-minded, pragmatic and very experienced; he takes a lot of overall responsibility in the project.

  He is by far the best Swedish IT lawyer; as a person, he is humble and easy-going.

  ”Det är mycket roligt att få ett pris som kommer från nomineringar och bedömningar direkt av våra klienter. Genom åren har vi på Delphi byggt upp ett starkt team inom IT och immaterialrätt som möjliggör denna utmärkelse”, säger Agne Lindberg.

  Detta är ännu ett bevis på att det arbete Delphi lägger ner för att ha marknadens mest nöjda och lojala klienter ger resultat. 24 januari 2017 tilldelades Delphi för andra året i rad Årets Advokatbyrå bland stora advokatbyråer i Regis årliga kvalitets- och branschstudie, Sveriges största klientstudie för advokatbyråer specialiserade på affärsjuridik. Läs mer om Regi Research & Strategi AB:s undersökning här.

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi rådgivare vid notering av Aligera AB (publ) på Nasdaq First North

  2017-01-31

  Advokatfirman Delphi har biträtt vid Aligera AB (publ):s listning vid Nasdaq First North. Första handelsdag är onsdagen den 1 februari 2017.

  Aligera är ett bolag med fokus på vindkraftverk i södra och mellersta Sverige och är verksamt inom tre segment: förvärv av driftsatta och nyckelfärdiga vindkraftsanläggningar, effektiv och stabil produktion av el och försäljning av el och elcertifikat. Bolaget har idag 15 vindkraftverk med en cirka produktion om 100GWh samt en ägarandel om cirka 20 % i Slitevind AB som i sin tur har en egen produktion om cirka 150GWh. Aligeras affärsstrategi är inriktad på tillväxt – att kraftigt expandera dagens bestånd genom förvärv av vindkraftverk på sekundärmarknaden med dokumenterad produktionshistorik. Avsikten är att växa genom förvärv och inte att växa genom projektering och nybyggnationer.

  Pareto Securities AB agerar som bolagets likviditetsgarant och FNCA AB är Certified Adviser. Legal rådgivare är Advokatfirman Delphi och PWC är revisor.

  Delphis team leddes av Niklas Eskilsson biträdd av Hanne Kirnö, Anders Hulegårdh och Anton Melander.

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi återigen utsedd till Årets Advokatbyrå

  2017-01-25

  Advokatfirman Delphi har för andra året i rad fått utmärkelse i Regis årliga kvalitets- och branschstudie – Årets Advokatbyrå.

  Studien utgör Sveriges största klientstudie för advokatbyråer specialiserade på affärsjuridik och över 1000 inköpare har deltagit och sagt sitt. Det är totalt 13 kriterier i Regis Nöjd Klient Index som ligger till grund för resultatet, däribland advokatbyråns kunskap om ärendets problematik, proaktivitet, tillgänglighet och affärsnytta. Vinnaren är den byrå som har fått det högsta genomsnittliga betyget av sina klienter vilket betyder att Delphi har nöjdast klienter bland Sveriges största advokatbyråer.

  ”Vi är självklart väldigt glada och stolta över att återigen bli tilldelade utmärkelsen Årets Advokatbyrå 200+ miljoner kronor. Att vi kan sägas ha de nöjdaste klienterna bland Sveriges största advokatbyråer är verkligen ett bevis på att hårt arbete lönar sig”, säger David Aversten, managing partner på Delphi.

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi rådgivare till X-Group S.A. vid försäljning av den svenska snustillverkaren Winnington Holding AB

  2017-01-24

  Advokatfirman Delphi har biträtt X-Group S.A. (”X-Group”) i samband med British American Tobacco’s förvärv av 100 procent av aktierna i Winnington Holding AB (”Winnington”).

  Winnington är en svensk snustillverkare som ligger bakom innovationen av vitt snus av renad tobak som förblir vitt även under läppen.

  X-Group ägde 50 procent av aktierna i Winnington.  

  Delphi har varit rådgivare åt X-Group i transaktionen genom Niklas Eskilsson (ansvarig partner), Kristina Lemke och Hanne Kirnö.

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi rådgivare till Comway Distribution A/S vid förvärv av Convena International AB

  2017-01-23

  Advokatfirman Delphi har biträtt det danska IT-distributionsföretaget Comway Distribution A/S (”Comway”) i samband med dess förvärv av Convena International AB (”Convena”).

  Convena är en distributör av IT-tillbehör och IT-reservdelar och omsatte ca 300 miljoner kronor under 2016. Convena bedriver sin verksamhet i Sverige, Nederländerna och Storbritannien. Comway bedriver sedan tidigare verksamhet i Danmark och Frankrike.

  Delphi har varit rådgivare åt Comway i transaktionen genom Dag Fredlund (ansvarig partner), Leif Ramberg, Marielle Eide och Kristina Lemke.

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi rådgivare åt Fjärde AP-fonden vid investering i Svenska Handelsfastigheter

  2016-12-22

  Advokatfirman Delphi företräder Fjärde AP-fonden i samband med nyemission i Svenska Handelsfastigheter.

  Svenska Handelsfastigheter har beslutat att göra en nyemission med ett bedömt förvärvsutrymme om cirka 3,5 miljarder kronor för att ytterligare stärka sitt finansiella handlingsutrymme och skapa förutsättningar för fortsatt tillväxt. I samband med nyemissionen blir Fjärde AP-fonden och Kåpan Pensioner nya ägare.

  Svenska Handelsfastigheter förvaltar och förädlar fastigheter inom detaljhandeln. Företaget äger idag ett 50-tal handelsfastigheter med ett bedömt marknadsvärde på 3 miljarder kronor. Fastigheterna är spridda geografiskt över hela Sverige och de största hyresgästerna är Ica, Bergendahl, Coop och Axfood.

  Delphis team bestod av ansvarig partner Mats Dahlberg och Olof Hagberg.

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi rådgivare till Circle K AB vid fastighetsförsäljning

  2016-12-21

  Advokatfirman Delphi har biträtt Circle K AB i samband med försäljning av fastigheten Nynäshamn Kalvö 1:24 till Stendörren Fastigheter AB.

  Fastigheten omfattar totalt cirka 57 000 kvadratmeter med cirka 9 000 kvadratmeter fullt uthyrda verksamhetslokaler i Nynäshamns hamnområde.

  Delphi har varit rådgivare åt Circle K AB i transaktionen genom Nina Persson (ansvarig partner) och Katarina Häggqvist.

  Ladda ner PDF
  Stäng