Pressrum

Presskontakt


David Aversten / Executive Partner
Direkttelefon: +46 8 677 54 56
Mobiltelefon: +46 709 25 25 19
E-postadress: david.aversten@delphi.se

Aktuellt

 • Delphi rådgivare när NIBE Industrier AB (publ) förvärvar 60 % av aktierna i BriskHeat Corporation i USA

  2018-02-05

   

  Advokatfirman Delphi har biträtt NIBE Industrier AB (publ) vid förvärv av 60 % av aktierna i det amerikanska företaget BriskHeat som är världsledande inom tillverkning av så kallade värmejackor och ytvärmesystem.

  BriskHeat är verksamma i Columbus Ohio och Vietnam med lager och säljkontor i Taiwan, Kina och Nederländerna. BriskHeat konsolideras i NIBE Element Nordamerika från och med 1 januari 2018. Företaget startades 1949 och har cirka 650 anställda med en omsättning på 39 MUSD (cirka 320 MSEK).

  Delphis team bestod av ansvarig partner Per-Ivar Svensson och advokat Micael Karlsson med lokala biträden från byråer i USA, Kina och Vietnam.

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi juridisk rådgivare till Linköping, Norrköping och Mjölby kommun

  2018-02-09

  Tre år i rad har Advokatfirman Delphi vunnit Årets Advokatbyrå i Regis årliga kvalitets- och branschstudie. I tisdags stod det också klart att Advokatfirman Delphi vann Linköpings kommun, Norrköpings kommun med bolag och Mjölby kommuns upphandling av juridiska tjänster. Avtalet gäller i ett första skede i två år med möjlighet till förlängning under ytterligare två år.

  ”Vi är förstås mycket glada över att även fortsättningsvis få förtroendet att biträda kommunerna i regionen och de
  kommunala bolagen i olika juridiska frågor”, säger Advokatfirman Delphi i Östergötlands nytillträdda VD, Victoria Wall Strandh. ”De kommunala frågorna står oss mycket nära och vi ser en spännande utveckling i regionen. Att få hjälpa kommunerna i sådana frågor tycker vi är mycket glädjande.”

  Stäng
 • Agne Lindberg utsedd till bästa svenska IT-advokat i den internationella undersökningen

  2018-02-08

  Agne Lindberg, partner på Delphi, är för fjärde året i rad utseddtill bästa svenska IT advokat i kategorin IT & Internet i Client Choice Awards. Client Choice är en internationell undersökning som genomförs av International Law Office och Lexology. Agne har arbetat med IT-avtal, integritetsskydd, immaterialrätt och annan IT-rätt i mer än 25 år.

  Utmärkelsen tilldelas advokater runt om i världen som utmärker sig extra genom sin förmåga att addera värde till klientens affärer och det är enbart bolagsjurister som betygsätter advokaterna, vilket gör detta pris speciellt. Agne är utsedd bland 2 500 nomineringar och en av många få i världen som fått priset så många år i rad.

  I Client Choice-undersökningen har Agne bland annat fått följande beskrivningar från klienterna:

  Agne is by far the best Swedish IT lawyer.

  His commercial approach and accurate in-depth knowledge of the IT business is of utmost value for each case he is assigned.

  Utnämningen till Client Choice Awards 2018 är ännu ett bevis på att det arbete Delphi lägger ner för att ha marknadens mest nöjda och lojala klienter ger resultat. I december 2017 tilldelades Advokatfirman Delphi för tredje året i rad utmärkelsen Årets Advokatbyrå i Regis årliga kvalitets- och branschstudie, Sveriges största klientstudie för advokatbyråer specialiserade på affärsjuridik.

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi rådgivare till Leading Edge Materials vid sekundärnotering på Nasdaq First North

  2018-01-23

  Advokatfirman Delphi har biträtt Leading Edge Materials i samband med noteringen på Nasdaq First North. Första handelsdag är måndagen den 22 januari 2018. Bolagets aktier är sedan tidigare noterade på TSX Venture i Kanada och OTCQB i USA.

  ”Vi ser att fler utländska bolag börjar söka sig till den svenska kapitalmarknaden. Något vi såklart ser som positivt. ”, säger Mats Dahlberg ansvarig partner på Delphi.

  Leading Edge Materials är ett kanadensiskt gruvbolag med tillgångar i främst Sverige. Bolaget har tillgångar inom ett brett spektrum där fokus är grafit, sällsynta jordartsmetaller, litium, kobolt och tungsten.

  Remium har agerat finansiell rådgivare i samband med sekundärnoteringen.

  För mer information, se Leading Edge Materials pressmeddelande: www.leadingedgematerials.com.

  Delphis team bestod av Mats Dahlberg, ansvarig partner, Matilda Karlsson och Emil Blomqvist.

   

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi rådgivare till Immunicum vid notering på Nasdaq Stockholm Small Cap

  2018-01-16

  Advokatfirman Delphi har agerat rådgivare till Immunicum AB i samband med noteringen på Nasdaq Stockholm. Första handelsdagen på Nasdaq Stockholm var den 15 januari 2018.

  Immunicum är ett bioteknikbolag som utvecklar nya immunaktiverande cancerbehandlingar mot ett antal solida tumörer. Bolagets mål är att främja produktkandidater genom fas II-studier och därefter licensiera produkter till större läkemedelsföretag.

  För mer information, se Immunicums pressmeddelande: www.imminicum.se

  Delphis team bestod huvudsakligen av Mats Dahlberg, ansvarig partner, Jonas Ingvarsson och Jenny Lindén. Därutöver har ett stort antal medarbetare på Delphi varit delaktiga i arbetet.

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi rådgivare vid övertecknad nyemission och notering av Scout Gaming Group AB (publ) på Nasdaq First North

  2018-01-15

  Advokatfirman Delphi har biträtt Scout Gaming Group AB (publ) i samband med nyemissionen om cirka 60 MSEK och notering på Nasdaq First North. 

  Scout Gaming Group AB (publ) blev den 8 december 2017 godkänt för handel på Nasdaq First North och första handelsdag var den 11 december 2017.

  Scout Gaming Group är en licensierad och reglerad leverantör av B2B Daily Fantasy Sports. Företaget erbjuder en flexibel och anpassningsbar nätverksbaserad Fantasy Sports-plattform med stöd för de flesta sporter och ligor genom ett internt stat-center som också tillhandahåller information i realtid till spelarna. Koncernen har drygt 50 anställda och har huvudkontor i Stockholm, Sverige med utveckling och verksamhet i Bergen, Norge och Lviv, Ukraina. Försäljning, support och produktutveckling hanteras från kontoret på Malta.

  Delphis team leddes av Andreas Wirén (Partner), Glenn Nyström (Senior Associate) samt Emelie Gustavsson (Associate).

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi rådgivare till Immunicum vid företrädesemission

  2018-01-04

  Advokatfirman Delphi har varit rådgivare till Immunicum AB vid företrädesemission om cirka 200 miljoner kronor.

  Immunicum är ett bioteknikbolag som utvecklar nya immunaktiverande cancerbehandlingar mot ett antal solida tumörer. Bolagets mål är att främja produktkandidater genom fas II-studier och därefter licensiera produkter till större läkemedelsföretag.

  Pareto Securities AB har agerat finansiell rådgivare i samband med företrädesemissionen.

  För mer information, se Immunicums pressmeddelande: www.imminicum.se

  Delphis team bestod huvudsakligen av Mats Dahlberg, ansvarig partner, Jonas Ingvarsson och Jenny Lindén. Därutöver har ett stort antal medarbetare på Delphi varit delaktiga i arbetet.

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi rådgivare till säljarna av Barnmorskegruppen Mama Mia Aktiebolag

  2017-12-22

  Advokatfirman Delphi har biträtt ägarna av BarnmorskegruppenMama Mia Aktiebolag (”Mama Mia”) vid försäljningen av aktierna i Mama Mia och dess dotterbolag till Nordstjernan.

  Mama Mia bedriver mödra- och barnhälsovård via sju enheter i Stockholm och Malmö. Under varumärket To Care bedrivs även primärvård via två enheter i Stockholm. Koncernen har under de senaste åren vuxit snabbt sedan bolaget grundades och har idag drygt 170 anställda och omsatta under det föregående räkenskapsåret cirka 200 MSEK.

  Delphis team bestod huvudsakligen av Fredrik Mörner (ansvarig partner) samt Jeppa Persson.

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi rådgivare till säljarna av Digpro AB

  2017-12-15

  Advokatfirman Delphi har biträtt ägarna av Digpro AB (”Digpro”) vid försäljningen av majoriteten av aktierna i bolaget och dess dotterbolag till Litorina V AB.

  Digpro är den ledande aktören inom nätinformationssystem mot elnätsmarknaden i Sverige och utvecklar och marknadsför system inom geografisk informationsteknik för nätbolag och offentlig förvaltning. Digpro erbjuder ett komplett egenutvecklat system för sina kunder som möjliggör såväl nätdokumentation som stöd för centrala arbetsprocesser.

  Digpro etablerades i Stockholm 1989 och har kontinuerligt vuxit med kunder i ett flertal länder såsom Sverige, Norge, Finland, Polen och Turkiet. Bolaget omsätter idag över 100 miljoner kronor och har över 70 anställda.

  Delphis team bestod huvudsakligen av managing partner David Aversten, senior associate Rickard Isacson och associate Linn Strömberg.

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Två nya partners på Delphi från och med årsskiftet!

  2017-12-11

  Advokatfirman Delphi har glädjen att meddela att Emma Dansbo och Andreas Wirén har valts in som partners på Stockholmskontoret med verkan 1 januari 2018.

  Emma Dansbo har arbetat på Delphi sedan 2006. Hon är specialiserad på transaktioner och arbetar framförallt med venture capital investeringar och privat M&A. Hennes arbete omfattar även rådgivning till klienter inom ett brett spektrum av kommersiella frågor.

  ”Jag är glad och stolt över att bli partner på en modern och framåtblickande byrå. Det ska bli roligt och spännande att fortsätta utveckla Delphi tillsammans med partnergruppen och alla andra kollegor.” säger Emma Dansbo.

  Andreas Wirén började på Delphi 2010 och är specialiserad inom bolagsrätt och aktiemarknadsrätt. Han har omfattande erfarenhet från publika och privata transaktioner samt IPOs och private placements, samt arbetar löpande med bolagsrättslig rådgivning vid fusioner, omstruktureringar, kapitalanskaffning och förvärv.

  ”Det känns fantastiskt roligt att få detta förtroende och jag ser fram emot att ta en större del i byråns utveckling framåt” säger Andreas Wirén.

  ”Vi är alla mycket glada över att välkomna Emma och Andreas till partnerkretsen. Emma och Andreas är båda otroligt uppskattade av såväl klienter som medarbetare och spelar en viktig roll för byrån”, säger David Aversten, executive partner på Delphi.

  Ladda ner PDF
  Stäng