Pressrum

Presskontakt


David Aversten / Executive Partner
Direkttelefon: +46 8 677 54 56
Mobiltelefon: +46 709 25 25 19
E-postadress: david.aversten@delphi.se

Aktuellt

 • Delphi rådgivare till säljarna av Barnmorskegruppen Mama Mia Aktiebolag

  2017-12-22

  Advokatfirman Delphi har biträtt ägarna av BarnmorskegruppenMama Mia Aktiebolag (”Mama Mia”) vid försäljningen av aktierna i Mama Mia och dess dotterbolag till Nordstjernan.

  Mama Mia bedriver mödra- och barnhälsovård via sju enheter i Stockholm och Malmö. Under varumärket To Care bedrivs även primärvård via två enheter i Stockholm. Koncernen har under de senaste åren vuxit snabbt sedan bolaget grundades och har idag drygt 170 anställda och omsatta under det föregående räkenskapsåret cirka 200 MSEK.

  Delphis team bestod huvudsakligen av Fredrik Mörner (ansvarig partner) samt Jeppa Persson.

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi rådgivare till Leading Edge Materials vid sekundärnotering på Nasdaq First North

  2018-01-23

  Advokatfirman Delphi har biträtt Leading Edge Materials i samband med noteringen på Nasdaq First North. Första handelsdag är måndagen den 22 januari 2018. Bolagets aktier är sedan tidigare noterade på TSX Venture i Kanada och OTCQB i USA.

  ”Vi ser att fler utländska bolag börjar söka sig till den svenska kapitalmarknaden. Något vi såklart ser som positivt. ”, säger Mats Dahlberg ansvarig partner på Delphi.

  Leading Edge Materials är ett kanadensiskt gruvbolag med tillgångar i främst Sverige. Bolaget har tillgångar inom ett brett spektrum där fokus är grafit, sällsynta jordartsmetaller, litium, kobolt och tungsten.

  Remium har agerat finansiell rådgivare i samband med sekundärnoteringen.

  För mer information, se Leading Edge Materials pressmeddelande: www.leadingedgematerials.com.

  Delphis team bestod av Mats Dahlberg, ansvarig partner, Matilda Karlsson och Emil Blomqvist.

   

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi rådgivare till Immunicum vid notering på Nasdaq Stockholm Small Cap

  2018-01-16

  Advokatfirman Delphi har agerat rådgivare till Immunicum AB i samband med noteringen på Nasdaq Stockholm. Första handelsdagen på Nasdaq Stockholm var den 15 januari 2018.

  Immunicum är ett bioteknikbolag som utvecklar nya immunaktiverande cancerbehandlingar mot ett antal solida tumörer. Bolagets mål är att främja produktkandidater genom fas II-studier och därefter licensiera produkter till större läkemedelsföretag.

  För mer information, se Immunicums pressmeddelande: www.imminicum.se

  Delphis team bestod huvudsakligen av Mats Dahlberg, ansvarig partner, Jonas Ingvarsson och Jenny Lindén. Därutöver har ett stort antal medarbetare på Delphi varit delaktiga i arbetet.

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi rådgivare vid övertecknad nyemission och notering av Scout Gaming Group AB (publ) på Nasdaq First North

  2018-01-15

  Advokatfirman Delphi har biträtt Scout Gaming Group AB (publ) i samband med nyemissionen om cirka 60 MSEK och notering på Nasdaq First North. 

  Scout Gaming Group AB (publ) blev den 8 december 2017 godkänt för handel på Nasdaq First North och första handelsdag var den 11 december 2017.

  Scout Gaming Group är en licensierad och reglerad leverantör av B2B Daily Fantasy Sports. Företaget erbjuder en flexibel och anpassningsbar nätverksbaserad Fantasy Sports-plattform med stöd för de flesta sporter och ligor genom ett internt stat-center som också tillhandahåller information i realtid till spelarna. Koncernen har drygt 50 anställda och har huvudkontor i Stockholm, Sverige med utveckling och verksamhet i Bergen, Norge och Lviv, Ukraina. Försäljning, support och produktutveckling hanteras från kontoret på Malta.

  Delphis team leddes av Andreas Wirén (Partner), Glenn Nyström (Senior Associate) samt Emelie Gustavsson (Associate).

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi rådgivare till Immunicum vid företrädesemission

  2018-01-04

  Advokatfirman Delphi har varit rådgivare till Immunicum AB vid företrädesemission om cirka 200 miljoner kronor.

  Immunicum är ett bioteknikbolag som utvecklar nya immunaktiverande cancerbehandlingar mot ett antal solida tumörer. Bolagets mål är att främja produktkandidater genom fas II-studier och därefter licensiera produkter till större läkemedelsföretag.

  Pareto Securities AB har agerat finansiell rådgivare i samband med företrädesemissionen.

  För mer information, se Immunicums pressmeddelande: www.imminicum.se

  Delphis team bestod huvudsakligen av Mats Dahlberg, ansvarig partner, Jonas Ingvarsson och Jenny Lindén. Därutöver har ett stort antal medarbetare på Delphi varit delaktiga i arbetet.

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi rådgivare till säljarna av Digpro AB

  2017-12-15

  Advokatfirman Delphi har biträtt ägarna av Digpro AB (”Digpro”) vid försäljningen av majoriteten av aktierna i bolaget och dess dotterbolag till Litorina V AB.

  Digpro är den ledande aktören inom nätinformationssystem mot elnätsmarknaden i Sverige och utvecklar och marknadsför system inom geografisk informationsteknik för nätbolag och offentlig förvaltning. Digpro erbjuder ett komplett egenutvecklat system för sina kunder som möjliggör såväl nätdokumentation som stöd för centrala arbetsprocesser.

  Digpro etablerades i Stockholm 1989 och har kontinuerligt vuxit med kunder i ett flertal länder såsom Sverige, Norge, Finland, Polen och Turkiet. Bolaget omsätter idag över 100 miljoner kronor och har över 70 anställda.

  Delphis team bestod huvudsakligen av managing partner David Aversten, senior associate Rickard Isacson och associate Linn Strömberg.

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Två nya partners på Delphi från och med årsskiftet!

  2017-12-11

  Advokatfirman Delphi har glädjen att meddela att Emma Dansbo och Andreas Wirén har valts in som partners på Stockholmskontoret med verkan 1 januari 2018.

  Emma Dansbo har arbetat på Delphi sedan 2006. Hon är specialiserad på transaktioner och arbetar framförallt med venture capital investeringar och privat M&A. Hennes arbete omfattar även rådgivning till klienter inom ett brett spektrum av kommersiella frågor.

  ”Jag är glad och stolt över att bli partner på en modern och framåtblickande byrå. Det ska bli roligt och spännande att fortsätta utveckla Delphi tillsammans med partnergruppen och alla andra kollegor.” säger Emma Dansbo.

  Andreas Wirén började på Delphi 2010 och är specialiserad inom bolagsrätt och aktiemarknadsrätt. Han har omfattande erfarenhet från publika och privata transaktioner samt IPOs och private placements, samt arbetar löpande med bolagsrättslig rådgivning vid fusioner, omstruktureringar, kapitalanskaffning och förvärv.

  ”Det känns fantastiskt roligt att få detta förtroende och jag ser fram emot att ta en större del i byråns utveckling framåt” säger Andreas Wirén.

  ”Vi är alla mycket glada över att välkomna Emma och Andreas till partnerkretsen. Emma och Andreas är båda otroligt uppskattade av såväl klienter som medarbetare och spelar en viktig roll för byrån”, säger David Aversten, executive partner på Delphi.

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi biträder myTaste vid förvärv av OutletSverige

  2017-12-05

  Delphi biträder myTaste AB (publ) vid förvärv av OutletSverige från dess nuvarande ägare. OutletSverige är en plattform där användare registrerar sig och bland annat kan följa sina favoritvarumärken och bli notifierade när någon av de över 50 anslutna e-handelsbutikerna sänker priset på något av över 250 000 plagg de erbjuder.

  Delphis team bestod av bland andra Michael Juhlin (ansvarig partner), Marcus Halling och Emil Blomqvist.

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi utsedd till Årets Advokatbyrå för tredje året i rad!

  2017-12-01

  Under torsdagskvällen stod det klart att Delphi erhöll priset Årets Advokatbyrå i kategorin Stora Advokatbyråer 200+ mkr även 2017. Delphi har tidigare fått utmärkelsen Årets Advokatbyrå, 2015 i kategorierna Stora Klientpriset och Stora Advokatbyråer 200 mkr+ och 2016 i kategorin Stora Advokatbyråer 200+ mkr.

  För tredje året i rad har Delphi fått utmärkelsen Årets Advokatbyrå i Regis årliga kvalitets- och branschstudie. Studien, som i år arrangerades för tionde året i rad, utgör Sveriges största klientstudie för advokatbyråer specialiserade på affärsjuridik. Över 1 250 köpare av juridiska tjänster och 21 advokatbyråer har deltagit i årets undersökning. Delphi var i år nominerade i två kategorier.

  ”Vi är självklart väldigt glada och stolta över att återigen bli tilldelade utmärkelsen Årets Advokatbyrå. Att vi har de nöjdaste klienterna bland Sveriges största advokatbyråer är verkligen ett bevis på att vårt engagemang i våra klienter och våra nära klientrelationer ger resultat”, säger David Aversten, executive partner på Delphi. ”Vi har haft ett fantastiskt år 2017 och vill passa på att tacka alla våra medarbetare som bidrar till att våra klienter är så nöjda med vårt arbete.”

  Ett flertal kriterier ligger till grund för resultatet, däribland advokatbyråns kunskap om ärendets problematik, proaktivitet, tillgänglighet och affärsnytta. Vinnaren är den byrå som har fått det högsta genomsnittliga betyget av sina klienter vilket betyder att Delphi har nöjdast klienter bland Sveriges största advokatbyråer.

   

  För att se alla placeringar, klicka här >>

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Elin Broman är vinnaren av Delphi Scholarship 2017

  2017-11-17

  Under torsdagskvällen utsågs vinnaren av Delphi Scholarship, ett studentstipendium som instiftades för tre år sedan i syfte att uppmärksamma och uppmuntra drivna juriststudenter. Elin Broman som läser termin sju på juristlinjen i Stockholm blev årets stipendiat.

  För tredje året i rad utlyste Advokatfirman Delphi under hösten ett stipendium inom affärsjuridik för studenter som läser termin fem till sju på juristprogrammet. Den bärande delen i ansökningsprocessen till Delphi Scholarship utgjordes av en caselösning inom allmän avtalsrätt. Delphi Scholarship omfattar både en prispeng på 25 000 kronor samt en sommarnotarieplats på ett av Delphis fem kontor 2018.

  Under torsdagskvällen fick fyra finalister muntligt presentera sina lösningar inför en jurygrupp bestående av jurister från Delphi. Kort därefter stod Elin Broman från Stockholms universitet som lycklig vinnare av 25 000 kronor samt en sommarnotarietjänst.

  - Det känns fantastiskt kul att ha vunnit. Pengarna är ett positivt tillskott men för mig är sommarnotarieplatsen den stora vinsten! Att få praktisk erfarenhet från en affärsjuridisk byrå har varit ett viktigt mål. Caselösningen gav mig mersmak för affärsjuridiken, säger Elin.

  De resterande finalisterna bestod av Anton Walfridsson från Lunds universitet, Andreas Vestberg från Uppsala universitet samt Avin Kadir från Stockholms universitet. Samtliga finalister kommer inom ramen för Delphi Scholarship att erbjudas en mentor under ett år som ska ge praktisk vägledning och stöd under juristutbildningen. Mentorn utgörs av en advokat/delägare på Delphi.

  Ladda ner PDF
  Stäng