Pressrum

Presskontakt


David Aversten / Executive Partner
Direkttelefon: +46 8 677 54 56
Mobiltelefon: +46 709 25 25 19
E-postadress: david.aversten@delphi.se

Här kan ni hitta våra pressmeddelanden samt andra nyheter som vi gärna vill uppmärksamma.

Aktuellt

 • Nyhetsbrev nummer 1 2017, mars

  2017-03-13

 • Delphi i Almedalen 2017

  2017-03-27

  För femte året i rad är vi på plats under Almedalsveckan i Visby!

  Ni hittar oss främst i Upphandlings24:s arena på Stallgården, Mellangatan 11. Där håller vi samt medverkar i ett par seminarier 4-6 juli och självklart kommer vi vara med på Upphandling24:s upphandlingsmingel 6 juli.

  Mer information gällande upphandling i Almedalen, program och seminarier hittar ni här »

  Vi som är på plats och ser fram emot att träffa er i Almedalen är:

  Anna Ulfsdotter Forssell
  Partner / Advokat
  Mobiltelefon: +46 709 25 25 03
  anna.ulfsdotter-forssell@delphi.se

  Peter Nordbeck
  Partner / Advokat
  Mobiltelefon: +46 709 25 25 01
  peter.nordbeck@delphi.se

  Caroline Sundberg
  Senior Associate / Advokat
  Mobiltelefon:+46 709 25 25 30
  caroline.sundberg@delphi.se

  Sara-Li Olovsson
  Senior Associate / Advokat
  Mobiltelefon: +46 709 25 25 41
  sara-li.olovsson@delphi.se

  Martin Bogg

  Associate
  Mobiltelefon: +46 767 72 00 10
  martin.bogg@delphi.se

  Angelica Ström
  Associate
  Mobiltelefon: +46 709 25 25 39
  angelica.strom@delphi.se

  Sofia Uddin
  Marketing Coordinator
  Mobiltelefon: +46 767 72 00 12
  sofia.uddin@delphi.se


  Hoppas vi ses!

  Stäng
 • Delphi har biträtt Amasten vid förvärv i Ronneby

  2017-03-14

  Advokatfirman Delphi har varit rådgivare till Amasten vid Amastens förvärv av åtta bostadsfastigheter i Ronneby med ett underliggande fastighetsvärde om 248 mkr.

  Fastigheterna omfattar 19 659 kvm och de uthyrningsbara areorna består av 286 bostadslägenheter och ett mindre antal kommersiella lokaler.  

  Delphis team bestod av Nina Persson (ansvarig partner), Olof Hagberg, Katarina Häggqvist, Linn Eriksson och Emelie Gustavsson.

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi rådgivare till IRLAB Therapeutics AB (publ) i samband med IPO om ca 115 miljoner kronor och listning på Nasdaq First North Premier

  2017-03-06

  Advokatfirman Delphi har biträtt IRLAB i samband med IPO om ca 115 miljoner kronor samt listning på Nasdaq First North Premier. Första handelsdag var den 28 februari 2017.

  IRLAB är verksamt inom forskning och utveckling av läkemedel mot sjukdomar i hjärnan, med fokus på Parkinsons sjukdom samt demens. IRLAB har två läkemedelskandidater, IRL752 och IRL790, som har genomgått kliniska Fas I-studier, tre projekt i preklinisk fas samt ett forskningsprogram som syftar till att ta fram ytterligare läkemedelskandidater.

  Delphis team bestod av bland annat Dag Fredlund (ansvarig partner), Annika Bergman, Hanne Kirnö och Kristina Lemke.

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi rådgivare när Industrifonden och Balderton investerar i Soundtrack Your Brand

  2017-02-21

  Advokatfirman Delphi har biträtt Stiftelsen Industrifonden och det brittiska riskkapitalbolaget Balderton Capital i samband med deras investeringar i Soundtrack Your Brand.

  Den totala finansieringsrundan uppgår till 22 miljoner dollar, motsvarande 197 miljoner kronor. Tillsammans med Stiftelsen Industrifonden och Balderton Capital deltar även flera av de befintliga ägarna Telia, Northzone, Creandum, H&M-familjen Persson och Jörg Mohaupt i investeringen.

  Soundtrack Your Brand levererar en streamingtjänst som låter butiker och restauranger spela musik för kunder till 100 länder runt om i världen. Spotify, som riktar sig till konsumentmarknaden, är storägare i Soundtrack Your Brand.

  Delphis team bestod av ansvarig partner Anders Lindström med huvudsakligt biträde av Emma Dansbo och Caroline Sundberg (senior associates) och Jeppa Persson (associate). Därutöver har ett stort antal medarbetare på Delphi varit delaktiga i arbetet.

  För mer information om finansieringsrundan, Soundtrack Your Brand, Stiftelsen Industrifonden och Balderton Capital, se pressmeddelande från Soundtrack Your Brand.

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi rådgivare när NIBE Industrier AB (publ) förvärvar CGC Group of Companies Inc.

  2017-02-13

  Advokatfirman Delphi har biträtt NIBE Industrier AB (publ) vid förvärv av 50% av aktierna i det kanadensiska värmepumpsföretaget CGC Group of Companies Inc., med optionsrätt att förvärva resterande 50% av aktierna senast våren 2022.

  CGC rundades 1995 och har sitt huvudkontor i Mississauga, strax utanför Toronto och sin tillverkning i närbelägna orten Fergus.

  Delphi biträdde NIBE genom ansvarig partner Per-Ivar Svensson, Micaela Weije och Therese Jönsson, med lokalt biträde från den kanadensiska advokatbyrån Cassels Brock.

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi har biträtt Amasten vid förvärv

  2017-02-10

  Advokatfirman Delphi har varit rådgivare till Amasten vid Amastens förvärv av två bostadsfastigheter i Finspång med ett underliggande fastighetsvärde om 177,5 mkr. Fastigheterna omfattar 16 351 kvm och de uthyrningsbara areorna består av 215 bostadslägenheter och ett mindre antal kommersiella lokaler.   

  Delphis team bestod av Nina Persson (ansvarig partner), Katarina Häggkvist, Andréa Rylander och Rebin Ahmad.

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi har biträtt NIBE Industrier AB (publ) att få godkännande av Konkurrensverket i fas II/särskild undersökning för förvärv av huvudparten av Enertech Group

  2017-02-09

  Advokatfirman Delphi har biträtt NIBE Industrier AB med koncentrationsanmälan avseende förvärv av huvudparten av brittiskägda Enertech Group till Konkurrensverket och under Konkurrensverkets särskilda undersökning, vilket resulterade i att Konkurrensverket den 27 januari 2017 valde att skriva av utredningen och därmed lämna klartecken för förvärvet eftersom utredningen visade att köpet inte påtagligt hämmar konkurrensen på marknaden för uppvärmningssystem.

  Bland många kända varumärken i den förvärvade gruppen är det mest välkända CTC. Företagsgruppen har ett brett sortiment av mark- och luft-/vattenvärmepumpar, solenergi- och biobränsleprodukter liksom traditionella olje- och gasbrännare. Den förvärvade företagsgruppen har totalt cirka 460 anställda och omsättningen 2015 uppgick GBP 72.7 miljoner. Förvärvet omfattar sex verksamheter i sex olika europeiska länder och kommer att ingå i affärsområdet NIBE Climate Solutions. Förvärvet var villkorat av godkännande från konkurrensmyndigheterna i Sverige och Tyskland.

  Delphi biträdde med konkurrensrättslig rådgivning genom partners Anders Jemail och Elisabeth Eklund. Niklas Strand, RBB Economics, bistod med konkurrensekonomisk rådgivning.

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi partners är bolagsjuristernas favoriter inom IT-rätt i Client Choice Awards 2017

  2017-02-09

  Agnes Hammarstrand och Agne Lindberg har tilldelats utmärkelsen Client Choice Awards 2017 inom IT-rätten. Client Choice är en internationell undersökning som genomförs av International Law Office och Lexology.

  Utmärkelserna delas ut till advokater runt om i världen som utmärker sig extra genom sin förmåga att addera värde till klientens affärer och det är bolagsjurister som har nominerat och betygsatt jurister runt om i världen. Läs mer om Client Choice:s undersökning här.

  Agnes och Agne är två av landets främsta advokater inom IT och telekom. Agnes är utsedd till klienternas val inom kategorin Telecommunications. Agnes arbetar nischat inom IT-juridik och har speciellt gjort sig ett namn inom e-handel, konsumenträtt och den digitala juridiken.

   I Client Choice-undersökningen har Agnes bland annat fått följande omdöme:

  She provides realistic, creative and flexible advice; she adds a wider perspective to the issue and ensures the client stays prepared and ahead of the competition.

  ”Det känns väldigt roligt att få denna fina utmärkelse och att få läsa de fina vitsorden. Jag strävar alltid efter att ha ett kommersiellt och kundanpassat perspektiv på all min rådgivning och då är det såklart extra roligt att de kunder jag arbetar med uppmärksammat det som en styrka”, säger
  Agnes Hammarstrand.

  Agne är för tredje året i rad utsedd till klienternas val inom kategorin IT & Internet. Agne är den förste svenske juristen som fått utmärkelsen tre år i rad. Agne bistår främst klienter i frågor rörande IT-rätt, IT-avtal, outsourcing-projekt och integritetsskydd.

  I Client Choice-undersökningen har Agne bland annat fått följande omdömen:

  He is business-minded, pragmatic and very experienced; he takes a lot of overall responsibility in the project.

  He is by far the best Swedish IT lawyer; as a person, he is humble and easy-going.

  ”Det är mycket roligt att få ett pris som kommer från nomineringar och bedömningar direkt av våra klienter. Genom åren har vi på Delphi byggt upp ett starkt team inom IT och immaterialrätt som möjliggör denna utmärkelse”, säger Agne Lindberg.

  Detta är ännu ett bevis på att det arbete Delphi lägger ner för att ha marknadens mest nöjda och lojala klienter ger resultat. 24 januari 2017 tilldelades Delphi för andra året i rad Årets Advokatbyrå bland stora advokatbyråer i Regis årliga kvalitets- och branschstudie, Sveriges största klientstudie för advokatbyråer specialiserade på affärsjuridik. Läs mer om Regi Research & Strategi AB:s undersökning här.

  Ladda ner PDF
  Stäng
 • Delphi rådgivare vid notering av Aligera AB (publ) på Nasdaq First North

  2017-01-31

  Advokatfirman Delphi har biträtt vid Aligera AB (publ):s listning vid Nasdaq First North. Första handelsdag är onsdagen den 1 februari 2017.

  Aligera är ett bolag med fokus på vindkraftverk i södra och mellersta Sverige och är verksamt inom tre segment: förvärv av driftsatta och nyckelfärdiga vindkraftsanläggningar, effektiv och stabil produktion av el och försäljning av el och elcertifikat. Bolaget har idag 15 vindkraftverk med en cirka produktion om 100GWh samt en ägarandel om cirka 20 % i Slitevind AB som i sin tur har en egen produktion om cirka 150GWh. Aligeras affärsstrategi är inriktad på tillväxt – att kraftigt expandera dagens bestånd genom förvärv av vindkraftverk på sekundärmarknaden med dokumenterad produktionshistorik. Avsikten är att växa genom förvärv och inte att växa genom projektering och nybyggnationer.

  Pareto Securities AB agerar som bolagets likviditetsgarant och FNCA AB är Certified Adviser. Legal rådgivare är Advokatfirman Delphi och PWC är revisor.

  Delphis team leddes av Niklas Eskilsson biträdd av Hanne Kirnö, Anders Hulegårdh och Anton Melander.

  Ladda ner PDF
  Stäng