Alla nyheter

Delphi har biträtt Amasten vid förvärv av tre fastighetsbestånd och en försäljning

Advokatfirman Delphi har varit legal rådgivare till Amasten Holding AB (publ), (”Amasten”), vid fyra fastighetstransationer:

 

Delphi biträdde Amasten vid förvärv av fastighetsbestånd i Ronneby. Säljaren är Immobilien Nordic AB. Förvärvet sker i bolagsform och baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 140 miljoner kronor.

Delphi biträdde Amasten vid förvärv av fastighetsbestånd i Strängnäs, Sala, Järna och Skinnskatteberg. Säljare är Sterner Stenhus Fastigheter AB, ett bolag delägt av Sterner Stenhus och Kvalitena. Transaktionen sker i bolagsform och baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 291 miljoner kronor.

Delphi biträdde Amasten vid förvärv av fastighetsbestånd i Timrå och Falun. Säljare är Möller & Partners tillsammans med ett antal närstående aktieägare som äger fastigheterna via gemensamt bolag. Transaktionen sker i bolagsform och baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 217 miljoner kronor.

Dessutom har Delphi biträtt Amasten vid försäljning av en fastighet i Borlänge till en privat köpare.

Det sammanlagda fastighetsvärdet för alla fyra transaktioner uppgår till 686 miljoner kronor.

Delphis team bestod av Magnus Björkander, ansvarig partner, i huvudsak biträdd av Olof Hagberg, Erika Hammar, Olof Reinholdsson och Preeti Dhillon.