Alla nyheter

Delphi rådgivare till Simris Alg AB (publ) vid nyemission inför listning på First North

Advokatfirman Delphi har varit juridisk rådgivare till Simris Alg AB (publ) när bolaget genomfört en ägarspridning genom ett emissionserbjudande till allmänheten inför listning på NASDAQ First North.

 

Genom emissionen, som blev övertecknad, tillförs bolaget ca 50 MSEK och får mer än 3 000 nya aktieägare. Första dag för handel med bolagets aktier är preliminärt satt till 22 april 2016.

Simris Alg är ett flerfaldigt prisbelönat pionjärföretag som tillverkar omega-3-tillskott från odlade alger. Bolaget grundades 2011 av KTH-forskaren Fredrika Gullfot och driver en världsunik industriell algodling för omega-3-produktion i Hammenhög på Österlen. Produkterna säljs under det egna varumärket Simris® Algae Omega-3, som växtbaserat premiumalternativ till fiskolja. Bolagets verksamhetsfilosofi genomsyras av ett starkt hållbarhetsperspektiv och bygger på synergi mellan spjutspetsteknik, varumärke och livsstil.

Delphis team leddes av Micael Karlsson och Anders Jemail med assistans från Kristian Fredrikson samt Therese Jönsson.

”Delphi har gjort en helt fantastisk insats under hela processen. Det har varit en ren förmån att få arbeta med Micael och Anders, på alla sätt och vis. Delphi har helt enkelt tagit hand om allt, i stort och smått, vilket har varit en enorm trygghet för oss”, Fredrika Gullfot, grundare och VD för
Simris Alg.

Västra Hamnen Corporate Finance har medverkat som finansiell rådgivare i processen.