På Delphis webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Läs mer.


Lär känna Elliot Fagerstad

Tidigare Junior Assistant i Stockholm

 

Möt seglaren och offpist-fantasten Elliot Fagerstad som tog ett sabbatsår efter gymnasiet och nu jobbar som junior assistant på Delphi. Vad får man göra som assistent och hur tycker han att det är att jobba på Delphi?

Tack vare två tidigare klasskamrater som jobbade som juniorassistenter på Delphi fick Elliot tips om att söka när det blev en ledig tjänst. På ett hostel vid foten av ett berg i norra Japan blev han intervjuad över Skype under en månadslång skidresa. Nu har han jobbat i assistentteamet på Delphi i över ett år.

– Ingen dag är den andra lik, juristerna och assistentkollegorna kommer med nya typer av uppgifter hela tiden vilket gör att man ständigt utmanas och lär sig nya saker. Allt eftersom man har jobbat ett tag ökar möjligheterna att få jobba med fler arbetsområden och mer kvalificerade arbetsuppgifter.

Dynamiskt team med bra sammanhållning

Elliot tillhör gruppen Dispute & Regulatory, men de juniora assistenterna hjälps åt och jobbar för jurister i alla grupper för att kunna ge bästa möjliga service. Assistentteamet är ett öppet team som består av nio män och kvinnor i blandade åldrar, med olika bakgrunder och erfarenheter. Det skapar en bra dynamik i gruppen.

– Assistentteamet är ett relativt litet team som jobbar tight med varandra vilket gör att det blir en bra sammanhållning. Arbetsmiljön är professionell vilket innebär att när man kommer in som nyanställd så finns det rutiner och en struktur som underlättar för att man ska komma in i arbetet så fort som möjligt.

Omväxlande arbetsuppgifter

Rollen som juniorassistent är omväxlande och arbetsuppgifterna kan vara allt från att arkivera och printa, till att förbereda material inför förhandlingar eller kontakta myndigheter för att ta fram uppgifter om personer och bolag. En annan stor del av arbetet är formatering och behandling av dokument.

– Med tidens gång finns det även möjlighet till egna projekt där man får utrymme att ta mer ansvar och kan sätta sina egna ramar för hur man ska lösa uppgiften. Det är kul och utvecklande att ta eget ansvar!

Som juristassistent behöver man vara noggrann, effektiv, ambitiös och organiserad. Man behöver även vara anspråkslös inför vilka uppgifter man får och löpande kunna göra prioriteringar.

Lärdomar från sabbatsåret

– Det här året har förbättrat min förmåga att ta egna initiativ och organisera, effektivisera samt prioritera mitt arbete när det är mycket att göra. Jag har också fått med mig många konkreta kunskaper, till exempel fördjupad förståelse för Officeprogrammet. Det är först när man börjar arbeta i Office på riktigt som man inser hur lite man egentligen kan om programmen.

Till hösten är planen att börja plugga och det lutar åt systemvetarprogrammet. Men först väntar sommaren och jobb på seglarskolan där han har arbetat i åtta år och nu även är chef, parallellt med jobbet på Delphi.

– Vill man ta ett sabbatsår mellan gymnasiet och universitetet kan jag verkligen rekommendera att jobba ett år som Junior Assistant på Delphi, avslutar Elliot.