På Delphis webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Läs mer.


Lär känna Linda Kræmer

Associate i Tech & IP-gruppen i Göteborg

 

Möt Linda Kræmer, violinisten och IT-rättsspecialisten som utbildade sig till jurist i Köpenhamn och har en bakgrund som affärsjurist inom universitetsvärlden. Hur mycket jobbar man egentligen på byrå och varför tycker hon att man ska välja Delphi som arbetsgivare?

Linda har alltid gillat att analysera komplexa texter, belysa saker och ting från olika håll och argumentera för sin sak. Hon är utåtriktad och tycker det är kul att förstå hur olika branscher fungerar och att lära sig mer om att utveckla såväl affärer som samhället.

– Som jurist på Delphi har jag möjlighet att kombinera mina olika intressen genom att jobba analytiskt på kontoret och samtidigt jobba utåtriktat med nätverksbyggande och affärsutveckling. Det var det jag ville göra när jag valde att bli jurist, och så blev det också!

Efter att Linda tagit sin juristexamen vid Köpenhamns universitet och jobbat ett år med lagstiftningsarbete på departement beslutade hon att stanna kvar i universitetsvärlden och arbetade som EU Legal Adviser på universitetet. Hon flyttade sedan till Göteborg och fick en tjänst som affärsjurist vid Göteborgs universitet. Där kom Linda i kontakt med Delphi genom våra frukostseminarier.

– Jag ville jobba på Delphi eftersom jag fick ett mycket positivt intryck av byrån när jag deltog på seminarierna. Det var alltid en väldigt prestigelös, trevlig och professionell stämning. De medarbetare jag träffade på Delphi delade alla på ett vänligt sätt med sig av all sin kunskap och var också öppna för input och feedback.

Stor utvecklingspotential

Utvecklingsmöjligheterna på Delphi är stora och det finns många olika vägar man kan ta för att utvecklas, oavsett om man siktar på delägarskap eller vill gå en annan väg med fokus på spetskompetens och specialisering.

– Själv tycker jag att det är kul med juridisk projektledning och var redan på min första arbetsdag med på ett klientmöte. Jag blev ansvarig för ärendet direkt, vilket var jätteroligt och det var utvecklande att så tidigt få axla ett stort ansvar.

Linda tycker att Delphi är en högpresterande arbetsplats som är inkluderande och trevlig att vara på.

– Alla kollegor känner varandra väl och skrattar mycket tillsammans. Varje dag ser jag fram emot att gå till jobbet! Om man tror på att en grupp gagnas av mångfald, av att alla hjälps åt och om man föredrar en prestigelös miljö med en öppen dialog så ska man välja att arbeta på Delphi. Här vågar alla lägga fram sina idéer och ställa de ”dumma” frågorna till sina kollegor.

Fritt arbetssätt ger en flexibel vardag

Något som ofta lyfts när man pratar om affärsjuridiska byråer är hur mycket man jobbar. Det stämmer att arbetet som affärsjurist är krävande och att arbetsbelastningen i perioder kan vara hög.

– På Delphi ställs det dock aldrig krav på var, när eller hur jag jobbar. Om jag löser de arbetsuppgifter jag har är arbetssättet fritt och det ger en flexibel vardag. För mig har fritidsintressen alltid varit en betydelsefull del av mitt liv. Ända sedan jag var liten har jag spelat violin, både i orkester och på en hög individuell nivå. Det är väldigt viktigt för mig att kunna prioritera mitt fritidsintresse eftersom det gör att jag kan koppla av och fokusera bättre när jag jobbar. Alla mina kollegor har också familj och fritidsintressen som väger tungt för oss, och jag tror att vi alla behöver dem för att fungera bra på jobbet.

Är man intresserad av en karriär på Delphi är Lindas råd tydligt.

– Sök! Var inte rädd för att framhäva vilken person just du är, vilka fritidsintressen du har och vad du brinner för i livet. Ta gärna kontakt med några av oss medarbetare om du har frågor om hur det är att jobba på Delphi. Skicka också in din ansökan oavsett om det finns en annons eller inte – vi söker alltid nya talanger som har mer att bjuda på än bra betyg!