Alla nyheter

Delphi belönas med Justitiapriset 2017 för sitt engagemang i jämställdhetsfrågor

Igår mottog Delphi det allra första Justitiapriset och prisades för sitt arbete inom jämställdhetsfrågor. Justitiapriset är en utmärkelse som delas ut till den affärsjuridiska advokatbyrå som arbetar bäst med jämställdhet.

Juryns motivering löd:
Årets vinnare visar att jämställdhetsarbete kan genomsyra det dagliga och kommersiella arbetet på en advokatbyrå. Genom sitt ambitiösa arbete med så väl struktur, kultur och balans har årets vinnare imponerat på juryn. Årets Justitiapris tilldelas Advokatfirman Delphi.

”Vi är mycket glada och stolta över att ha blivit tilldelade Justitiapriset. Vi har växlat upp vårt arbete kring hur vi skapar en bättre och mer jämställd arbetsplats och vi ser det här priset som ett kvitto på att vi är på rätt väg. Samtidigt har vi och vår bransch många utmaningar kvar inom jämställdhetsområdet, så vi ska inte slå oss till ro nu, utan ser det här som en sporre inför vårt fortsatta arbete”, säger David Aversten, managing partner på Delphi.

Totalt deltog 15 affärsjuridiska byråer som först svarade på en enkät om sitt arbete med jämställdhet, struktur och kultur. Sedan anonymiserades byråerna innan en noggrant utvald jurygrupp bestående av namnkunniga och välrenommerade jurister och branschpersoner röstade och därefter utsåg en vinnare.

Läs gärna mer om Justitiapriset här: http://justitiapriset.se/om-justitiapriset/.