Alla nyheter

Delphi delar ut stipendium inom affärsjuridik för tredje året i rad

För att uppmärksamma och uppmuntra målinriktade juriststudenter kommer advokatfirman Delphi att dela ut ett stipendium inom affärsjuridik under hösten. Stipendiets syfte är också att erbjuda studenter praktisk vägledning och mentorskap på den fortsatta banan inom juridiken.

Ansökan till Delphi Scholarship har nu öppnat. Stipendiet, som omfattar en prispeng på 25 000 kronor samt en sommarnotarieplats på ett av Delphis fem kontor 2018, instiftades för tre år sedan.

– Stipendiet är ett bra sätt att uppmärksamma målinriktade studenter och ger oss en möjlighet att knyta kontakter med studentvärlden. Det är viktigt för oss. Studerar man på juristlinjens termin fem till sju, har siktet inställt på affärsjuridiken och dessutom är intresserad av att dryga ut studentkassan, tycker jag absolut att man söka, säger David Aversten, managing partner på Delphi.

Ytterligare två personer kommer inom ramen för Delphi Scholarship att erbjudas en mentor under ett år som ska ge praktisk vägledning och stöd under juristutbildningen. Mentorn utgörs av en advokat/delägare på Delphi.

Den bärande delen i ansökningsprocessen till Delphi Scholarship är en caselösning inom allmän avtalsrätt. Den 16 oktober är den sista ansökningsdagen. En jurygrupp bestående av delägare från respektive Delphikontor kommer att bedöma bidragen och utser därefter fem finalister som kommer att få presentera sitt case muntligt inför juryn. Stipendiaten kommer sedan att utses under en finalmiddag på Delphis kontor i Stockholm den 16 november.

För mer information om ansökningskriterier samt årets case, se här:
https://sqore.com/opportunity/delphi-scholarship-2017