Samarbete med Giving People

Samarbete för att motverka barnfattigdom i Sverige

Delphi är stolt samarbetspartner till organisationen Giving People som hjälper ekonomiskt utsatta barn och barnfamiljer. Giving Peoples vision är att inget barn i Sverige ska leva i utanförskap eller fattigdom.

Just nu är antalet familjer som behöver hjälp med det mest basala så som mat och kläder till sina barn större än någonsin. Giving People ser en ökning på över 70 procent jämfört med samma period förra året. Pandemin har slagit hårt mot många ensamstående föräldrar. Delphi har stöttat organisationen med ekonomiska bidrag så att exempelvis fler familjer kan få matkassar och andra förnödenheter.

Eftersom vi vet att det är extra tufft för ekonomiskt utsatta familjer inför julen och sommarlovet har Delphi även organiserat egna insamlingsprojekt, i samarbete med Giving People, i samband med dessa perioder. I vårt senaste sommarlovsprojekt var det anställda på Delphi som tillsammans samlade ihop och åkte ut till behövande barnfamiljer med mat, kläder, skor och roliga aktiviteter under sommarlovet.