Samarbete med Ung Talang

Samarbete för att inspirera till studier

Delphi är stolta samarbetspartners till nätverket Ung Talang, ett nystartat projekt för högstadieelever från utsatta områden. Syftet är att inspirera ungdomar och visa på olika möjligheter för fortsatta studier.

Initiativtagare är Maria Frithz Warg, Senior Advisor på Handelshögskolan i Stockholm. I nätverket Ung Talang besöker man bland annat olika arbetsplatser för att få möta och inspireras av personer med olika arbeten och lära sig mer om hur man går till väga för att komma dit.

Eleverna kommer i dagsläget från samma skola men från olika klasser och årskurser på en högstadieskola i Stockholms förorter.
”Jag har länge velat göra något liknande, att tidigt få fånga upp elever som med sitt driv och engagemang har möjligheter, men kanske inte de bästa förutsättningarna att förverkliga dem” säger Maria Frithz Warg.

Inspiration för studier och advokatyrket

På besöket hos Delphi berättade våra jurister Hampus Stefansson, Mikaela Andersson och Michaela Hamilton om hur det är att arbeta som jurist och på en advokatbyrå.

Fatma är en av deltagarna i Ung Talang och har länge drömt om att bli journalist ”Men nu funderar jag på att bli advokat också!” säger Fatma.

Sara är också med i Ung talang och har redan bestämt sig för att bli advokat och får under nätverksträffen för första gången bläddra i en lagbok och undrar lite förskräckt om man behöver kunna den utantill.

”Det är jättebra att vara med i Ung talang och få träffa så många som pluggat så mycket och få veta vad man gör som advokat” säger Sara.

”Förhoppningen är att projektet kommer växa med fler företag och branscher och att vi kommer kunna visa på eleverna en hel uppsjö av yrken och möjligheter. Man ska inte glömma hur viktigt det är med inspiration och förebilder för alla, särskilt för ungdomar” avslutar Maria Frithz Warg.