Delphi Young Business Forum

Open up for new opportunities.

Delphi Young Business Forum är en plattform för att utbyta erfarenheter, inspiration och bredda sitt nätverk. Två gånger per år bjuder våra jurister in till en härlig kväll där du får träffa nya och gamla vänner i en prestigelös och avslappnad atmosfär.

Under kvällen hålls ett samtal med en speciellt inbjuden talare om ett aktuellt ämne. Gästerna inbjuds att ställa utmanade frågor samtidigt som vi lär känna varandra, oavsett bransch och bakgrund.

På tidigare träffar har vi bland annat gästats av:

Hélène Barnekow, VD för Microsoft Sverige. Hélène har rankats som en av svenskt näringslivs mäktigaste kvinnor av Veckans Affärer. Hélène har tillsammans med journalisten Nina Pettersson skrivit boken ”Re:start – Det värdebaserade ledarskapet i en föränderlig värld”. I boken delar Hélène med sig av sina lärdomar från ett långt yrkesliv i stora internationella företag med fokus på att leda i förändring där frågor som bland annat samarbete, mångfald, inkludering, tillit och lyhördhet är centrala. Under Delphi Young Business Forum delade Hélène med sig av sina omfattande erfarenheter från ledande positioner inom IT- och telekombranschen, karriärens med- och motgångar samt berättade om vad som utgjort hennes drivkrafter.

Dag Wardaeus, VD och grundare av Hypoteket. Dag fick berätta om sin entreprenöriella resa han gjort dem senaste åren, möjligheter och utmaningar – att bygga bolag och ledarskap, ha investerarkontakt, möta andras förväntningar och styra sin personliga utveckling.

Gabriel Mellqvist, journalist på Dagens Industri med ett mångårigt förflutet som utrikeskorrespondent i USA. Gabriel delade med sig av sina erfarenheter från att bevaka amerikansk politik och ekonomi, samt berätta om hur det är att arbeta i USA som svensk journalist.

Gunilla Herlitz, som tidigare har haft uppdrag som chefredaktör och VD på Dagens Nyheter och Dagens Industri, samt som VD för Expressen och Bonnier News. Gunilla är nu aktiv bl.a. som styrelseledamot i Marginalen Bank och Svenska Spel. I ett öppet samtal delade Gunilla med sig av sina omfattande erfarenheter från mediabranschen och gästerna fick möjlighet att diskutera pressetik, den oberoende pressens framtid, fake news och ledarskap och karriär.

Sussi Kvart, jurist, debattör med tidigare styrelseuppdrag i H&M och Apoteket AB, samt nuvarande styrelseledamot i StyrelseAkademin. Sussi pratade om hur företag aktivt kan arbeta med de affärskritiska frågorna hållbarhet och digitalisering.

Victor Eylis, bolagsjurist på Volvo Lastvagnar. Victor pratade bland annat om tekniken kring automation och självkörande bilar, de legala utmaningarna som den nya tekniken innebär samt automationens framtid och påverkan på fordonssektorn.

Jonatan Lund Kirkhoff, chefsjurist på Altor Equity Partners, som pratade om riskkapital och hur en investering går till – från fondresning till investering och exit.

Om du är intresserad av att bli en del av nätverket är du välkommen att skicka en förfrågan till John Herrman.

 

Här kan du se våra senaste digitala träffar i efterhand!