Delphi Young Business Forum

Open up for new opportunities.

Delphi Young Business Forum är en plattform för att utbyta erfarenheter, inspiration och bredda sitt nätverk. Två gånger per år bjuder våra jurister in till en härlig kväll där du får träffa nya och gamla vänner i en prestigelös och avslappnad atmosfär.

Under kvällen hålls ett samtal med en speciellt inbjuden talare om ett aktuellt ämne. Gästerna inbjuds att ställa utmanade frågor samtidigt som vi lär känna varandra, oavsett bransch och bakgrund.

På tidigare träffar har vi bland annat gästats av:

Annie Lööf, tidigare partiledare för Centerpartiet. Idag är hon aktiv inom näringslivet. Annie pratade om sina erfarenheter av partiledarskapet, att arbeta aktivt med målsättning, motgångar och framgångar, och att komma in i riksdagen som 23-årig juriststudent.

Ida Kjos, jurist, opinionsbildare, styrelseledamot, talare och poddare. Under karriären har Ida varit en aktiv röst i debatten för jämställdhet och mottog år 2020 Justitiapriset. Ida pratade om det hon kallar ”uppriktigt ledarskap”, att våga vara sig själv på arbetsplatsen och vikten av att utmana gamla mönster.

Shervin Razani, multientreprenör och en av investerarna i SVT-produktionen Draknästet. Shervin är grundare av ett flertal bolag som tillsammans omsätter hundratals miljoner kronor. Däribland rekryterings och bemanningsföretaget Jurek som är Sveriges största bemanningsföretag för jurister, Novi Resort på Visby, och investmentbolaget Arya Invest. Shervin och hans bolag har i flera olika sammanhang prisats för sina framgångar. Bland annat utsågs Shervin till Årets Pionjär år 2016 och Årets Mångfaldschef år 2020, och Jurek har utsetts till Gasell-företag av Dagens Industri hela sex gånger. Under Delphi Young Business Forum delade Shervin med sig av sin karriärsresa och vägen till sitt framgångsrika entreprenörskap. Shervin bjöd även på sina erfarenheter om hur man bäst gör en affärsidé till verklighet, vad som utgör en lyckad pitch och hur han bedriver sitt framgångsrika mångfaldsarbete på Jurek.

Cecilia Beck-Friis, VD för Hemnet. Cecilia har omfattande erfarenhet av digital transformation, samt affärs- och produktutveckling, bland annat som vice VD på TV4 och som Chief Digital Officer på Bonnier Broadcasting. Hon har även innehaft flera styrelseuppdrag, bland annat för IT- och konsultföretaget Acando samt för spelutvecklaren Paradox Interactive. I ett öppet samtal, delade Cecilia med sig av sina erfarenheter från ledande positioner inom näringslivet samt om möjligheterna och utmaningarna kring att bedriva en affär i ett noterat bolag och hur en digital transformation i en organisation genomförs på bästa sätt.

Kerstin Hessius, VD för Tredje AP-fonden. Hon är även styrelseledamot i bland annat Handelsbanken och Vasakronan, samt tidigare VD för Stockholmsbörsen och vice riksbankschef. I ett öppet samtal, delade Kerstin med sig av sina omfattande erfarenheter från ledande positioner inom näringslivet, förklarade det svenska pensionssystemet på ett begripligt sätt och berättade hur hon ser på risk och investeringar.

Hélène Barnekow, VD för Microsoft Sverige. Hélène har rankats som en av svenskt näringslivs mäktigaste kvinnor av Veckans Affärer. Hélène har tillsammans med journalisten Nina Pettersson skrivit boken ”Re:start – Det värdebaserade ledarskapet i en föränderlig värld”. I boken delar Hélène med sig av sina lärdomar från ett långt yrkesliv i stora internationella företag med fokus på att leda i förändring där frågor som bland annat samarbete, mångfald, inkludering, tillit och lyhördhet är centrala. Under Delphi Young Business Forum delade Hélène med sig av sina omfattande erfarenheter från ledande positioner inom IT- och telekombranschen, karriärens med- och motgångar samt berättade om vad som utgjort hennes drivkrafter.

Dag Wardaeus, VD och grundare av Hypoteket. Dag fick berätta om sin entreprenöriella resa han gjort dem senaste åren, möjligheter och utmaningar – att bygga bolag och ledarskap, ha investerarkontakt, möta andras förväntningar och styra sin personliga utveckling.

Gabriel Mellqvist, journalist på Dagens Industri med ett mångårigt förflutet som utrikeskorrespondent i USA. Gabriel delade med sig av sina erfarenheter från att bevaka amerikansk politik och ekonomi, samt berätta om hur det är att arbeta i USA som svensk journalist.

Gunilla Herlitz, som tidigare har haft uppdrag som chefredaktör och VD på Dagens Nyheter och Dagens Industri, samt som VD för Expressen och Bonnier News. Gunilla är nu aktiv bl.a. som styrelseledamot i Marginalen Bank och Svenska Spel. I ett öppet samtal delade Gunilla med sig av sina omfattande erfarenheter från mediabranschen och gästerna fick möjlighet att diskutera pressetik, den oberoende pressens framtid, fake news och ledarskap och karriär.

Sussi Kvart, jurist, debattör med tidigare styrelseuppdrag i H&M och Apoteket AB, samt nuvarande styrelseledamot i StyrelseAkademin. Sussi pratade om hur företag aktivt kan arbeta med de affärskritiska frågorna hållbarhet och digitalisering.

Victor Eylis, bolagsjurist på Volvo Lastvagnar. Victor pratade bland annat om tekniken kring automation och självkörande bilar, de legala utmaningarna som den nya tekniken innebär samt automationens framtid och påverkan på fordonssektorn.

Jonatan Lund Kirkhoff, chefsjurist på Altor Equity Partners, som pratade om riskkapital och hur en investering går till – från fondresning till investering och exit.

Om du är intresserad av att bli en del av nätverket är du välkommen att skicka en förfrågan till John Neway Herrman.

 

Här kan du se våra senaste digitala träffar i efterhand!