Alla aktiviteter

NIS2 – Den nya cybersäkerhetslagen

Nu är det hög tid att förbereda sig för NIS2 – den nya cybersäkerhetslagen. Lagen träffar de flesta offentliga aktörer och många företag. Har ni koll på om ni träffas av lagen och vad ni behöver göra?

Lagen ställer krav på aktivt informationssäkerhetsarbete – men även hur ni arbetar med incidenthantering, avtal och kontroll på leveranskedjan. Genom NIS2 får ledningen ett större personligt ansvar för att säkerställa att lagen följs. Sanktionerna liknar GDPR:s krav med bl.a. sanktionsavgifter baserade på företagens globala omsättning. Samtidigt finns viktigare skäl att arbeta aktivt med att följa lagen när cyberincidenter blir allt vanligare och konsekvenserna allvarligare. Att ha ett aktivt arbete inom informationssäkerhet och vara förberedd för incidenter och cyberattacker har aldrig varit viktigare.

Missa inte detta kostnadsfria webbinarium där advokaten Agnes Hammarstrand, expert inom tech-juridik, föreläser. Detta webbinarium riktar sig till dig som vill få en överblick över kraven i lagstiftningen, när de gäller och vad de innebär.

Datum: Tisdag 3 september
Plats: Online
Tid: Föreläsning 08:00-09:00, frågestund 09:00-09.15

Varmt välkommen!


Relaterat innehåll