17-21 oktober | Linköping

Delphi:Dagarna 2022

Välkommen till en vecka fylld med innehållsrika seminarier och sociala aktiviteter tillsammans med oss på Advokatfirman Delphi!

Det har gått fyra år sedan vi sist kunde arrangera Delphi:Dagarna men nu är det äntligen dags igen. Vi ser fram emot att åter få mötas. Ta chansen att besöka ett eller flera event under veckan och skaffa dig värdefull kunskap och nya insikter, samtidigt som du får möjlighet att knyta nya kontakter.

Schemat för veckan följer nedan. Det finns begränsat antal platser till de olika aktiviteterna så anmäl dig gärna redan idag, men senast den 5 oktober 2022. Obs! Anmälan är nu stängd.

Har du några frågor om Delphi:Dagarna eller något av eventen är du varmt välkommen att kontakta oss på linkoping@delphi.se.

Vi ses!

Måndag 17 oktober 

Luncha med Delphi

Gangsteradvokat? En ny titel och ett hot mot rättsstaten eller massmedias svartmålning av en hederlig yrkeskår? Magnus Nedstrand, advokat på Delphi tillika styrelseledamot i Sveriges advokatsamfund, ger er sin syn på advokatrollen och hotet mot dess existens. Varmt välkommen till oss på lunch – oavsett om du är en ny eller befintlig bekantskap till oss på Advokatfirman Delphi!

Tid: 12:00 – 13:00 (inkl. lätt lunch)

Plats: Advokatfirman Delphi, Stora Torget 3, Linköping

En kväll på Delphi

Det finns mycket med Delphi som vi är stolta över. Vill du veta varför? Vi bjuder in dig som är juriststudent, nybliven jurist eller tingsnotarie till en kväll hos oss, där vi över mat och dryck umgås och pratar bland annat om livet på Delphi. Du som undrar hur det är att arbeta på vår progressiva affärsjuridiska advokatbyrå är varmt välkommen och vi ser fram emot en kul kväll tillsammans! Inbjudan till detta event skickas ut separat.

Tid: 18:00 – 20:00 (inkl. lättare förtäring)

Plats: Advokatfirman Delphi, Stora Torget 3, Linköping

Tisdag 18 oktober

Data – EU:s syn på din största tillgång (och risk?)

Att GDPR förändrat synen på hanteringen av persondata är ingen nyhet. Däremot är EU:s nuvarande och framtida regler för hantering av annan data inte lika (ö)kända ännu. Kan jag göra min konkurrents data till min egen? Kan jag skicka datan vidare? Är det någon skillnad i en AI-kontext? Under detta seminarium diskuterar vi detta, samt det regelverk för data som just nu är i antågande från Bryssel.

Tid: 07:30 – 09:00 (inkl. frukost)

Plats: Advokatfirman Delphi, Stora Torget 3, Linköping

Extern tvistfinansiering – ett sätt att tvista på annans bekostnad

Välkommen till en lunchträff med oss och vår gäst Oscar Holm på Litigium Capital. Oscar kommer att berätta om en växande bransch och ett nytt sätt att finansiera tvister. Som extern finansiär erbjuder han företag en möjlighet att kunna tvista, utan att det kostar något. Hur går det ihop? Kom och lyssna!

Tid: 12:00 – 13:30 (inkl. lätt lunch)

Plats: Advokatfirman Delphi, Stora Torget 3, Linköping

Miljardinvestering i plaståtervinning – hur världens största återvinningsanläggning kom till Motala

Europas effektivaste plaståtervinningsanläggning ligger i Motala. Förra året beslutades om en miljardinvestering i nästa dimension av anläggningen – Site Zero. Målet är att utöka anläggningens kapacitet, utveckla dess teknik och, inte minst, bli världens största plaståtervinningsanläggning med förmåga att återvinna tre gånger fler plasttyper än någon annan anläggning på marknaden. Mattias Philipsson, VD för Svensk Plaståtervinning, berättar om sin verksamhet, hur finansieringen av anläggningen gick till och hur Sverige med din hjälp kan bli bäst på återvinning av plastförpackningar.

Tid: 17:00 – 19:00 (inkl. lättare förtäring)

Plats: Advokatfirman Delphi, Stora Torget 3, Linköping

Onsdag 19 oktober 

Nya möjligheter i osäkra ekonomiska tider

Höjda räntor, ökad inflation och stigande energipriser. Det var länge sedan svensk ekonomi var så skakig. Hur påverkar detta företagen? I augusti fick vi en ny lag om företagsrekonstruktion med nya verktyg för krisande företag. Kan den vara lösningen?

Tid: 07.30 – 09.00 (inkl. frukost)

Plats: Advokatfirman Delphi, Stora Torget 3, Linköping

ÄTA med Delphi

ÄTA i byggbranschen kan vara en utmaning. Att äta hos oss är däremot inget problem! Det blir förhoppningsvis till och med gott och vi bjuder dessutom på våra bästa tips och trix för att undvika fallgroparna i AB/ABT.

Tid: 12:00 – 13:00 (inkl. lätt lunch)

Plats: Advokatfirman Delphi, Stora Torget 3, Linköping

Compliance – såklart jätteviktigt! Men vad menar vi egentligen?

Vad har Ericsson, BP, Think Pink och Erin Brockovich gemensamt? Jo, alla är mer eller mindre ofrivilligt förknippade med händelser som lett till skada för individer, företag och samhället i stort. Compliancearbetets målsättning är att sådant inte ska inträffa. Vi slår därför ett slag för det strukturerade och levande compliancearbetet, som kan skapa stort värde för såväl det stora som det lilla företaget. Välkommen till din guide i regeldjungeln!

Tid: 15:30 – 17:00 (inkl. tilltugg)

Plats: Advokatfirman Delphi, Stora Torget 3, Linköping

Torsdag 20 oktober 

En förmiddag i upphandlingens tecken: Vi ägnar en hel förmiddag åt att diskutera aktuella upphandlingsfrågor. Seminarierna är särskilt riktade till dig som arbetar med offentlig upphandling. Du är välkommen att anmäla dig till båda seminarierna eller bara ett. Dessa två seminarier sänds även digitalt – ange i din anmälan om du önskar delta via Teams.

LOU i all ära, men glöm inte oss andra!

Att hålla sig à jour med upphandlingsreglerna är i sig ofta en utmaning. Därutöver finns det en mängd andra regler som har betydelse för många upphandlingar. Vid första passet diskuterar vi vad som egentligen gäller för behandling av personuppgifter, säkerhetsskyddsaspekter, leverantörer i tredjeland och sekretess, m.m. och hur du i din upphandling kan navigera i det alltmer komplexa regulatoriska landskapet.

Tid: 07:30 – 09:30 (inkl. lätt frukost)

Plats: Advokatfirman Delphi, Stora Torget 3, Linköping eller digitalt via Teams

LOU i all ära, men glöm inte avtalet!

Upphandlingsreglerna ger dig en unik möjlighet att reglera förhållandet med din leverantör, innan avtalets ingående. Tar du chansen? Får du skriva vad som helst? Och vad händer när det går snett? Vi delar med oss av våra praktiska erfarenheter av att upprätta avtal inom komplexa områden och av civilrättsliga tvister rörande upphandlade avtal. Kort och gott, våra bästa konkreta tips för hur avtalet med enkla medel kan användas som ett verktyg för en framgångsrik upphandling.

Tid: 09:45 – 11:45 (inkl. lättare tilltugg)

Plats: Advokatfirman Delphi, Stora Torget 3, Linköping eller digitalt via Teams


Ägarförändring – kan man göra hur man vill?

Till skydd för Sveriges säkerhet infördes 2021 nya regler för överlåtelser av säkerhetskänslig verksamhet. Snart förväntas också ny lagstiftning gällande kontroll av utländska direktinvesteringar införas i Sverige. Regleringarna innefattar bl.a. anmälnings- och samrådsskyldighet med tillsynsmyndighet som kan godkänna eller förbjuda en överlåtelse eller finansiering. Alla typer av branscher och verksamheter kan dock träffas av lagstiftningen och det finns därför anledning för alla som någon gång kan komma att genomföra en ägarförändring att känna till den. Under detta seminarium förklarar vi varför.

Tid: 12:00 – 13:45 (inkl. lätt lunch)

Plats: Advokatfirman Delphi, Stora Torget 3, Linköping

Fredag 21 oktober

Frukostpadel med Delphi

Vi bjuder in till en fartfylld morgon med frukost, padel och mingel på PDL Köpetorp, Linköping. Morgonen inleds med gemensam frukost och chans till nätverkande och därefter ger vi oss ut på padelbanorna. Vi kommer att spela en turnering i spelformen ”Americano”, men vill man hellre ta tillfället i akt att förbättra sitt spel kommer det även att finnas instruktörer på plats för att hjälpa allt från nybörjare till mer erfarna spelare. Hoppas att vi ses! Vamos!

Tid: 07:30 – 10:00 (inkl. lätt frukost)

Plats: PDL Center Köpetorp, Köpetorpsgatan 10, Linköping

Köpa eller sälja bolag – vad ska man tänka på?

Vi har de senaste åren biträtt köpare och säljare i ett hundratal transaktioner av bolag med en sammanlagd omsättning om ca 100 miljarder. Oavsett storlek på bolag som ska köpas eller säljas ställs vi inför liknande frågor. Lyssna till våra erfarenheter om hur man på bästa sätt förbereder sitt bolag inför en försäljning eller genomför ett lyckat förvärv.

Tid: 12:00 – 13:30 (inkl. lättare förtäring)

Plats: Advokatfirman Delphi, Stora Torget 3, Linköping

Grande Finale – Avslutning

Vi rundar av Delphi:Dagarna 2022 med härligt umgänge på en avslutande fest. Inbjudan till festen skickas ut separat.