Alla nyheter

Delphi med i integrationsprojektet RAMP som initierats av Handelshögskolan i Stockholm

Advokatfirman Delphi har gått med i projektet RAMP (Rapid Acceleration Management Program), som är ett initiativ av Handelshögskolan i Stockholm i syfte att påskynda integrationen av nyanlända akademiker.

 

Ett nytt managementprogram lanseras i höst och omfattar en utbildning hos HHS samt praktik på ett företag. Programmet möjliggör ett snabbspår in i det svenska samhället och riktar sig till akademiker som söker, eller redan beviljats, asyl i Sverige.

Delphi är ett av cirka 20 företag som sponsrar programmet samt erbjuder en praktikplats under ett års tid med start i höst. Ansökan till programmet har precis börjat och när det är klart vet vi vem som får Delphi som praktikföretag. Därefter vet vi även vilken typ av tjänst personen kommer erbjudas. Delphi är den enda advokatbyrån som erbjuder praktikplats.

”Vi är mycket glada över att vara med i detta integrationsprojekt och kunna bidra till ökad mångfald inom svenskt näringsliv. Det ska bli värdefullt att ha tillgång till en kompetent praktikant under ett års tid, jag tror vi kan lära oss mycket av varandra ”, säger David Aversten, executive partner.