Alla nyheter

Delphi rådgivare till NIBE vid förvärv av engelska Go Geothermal Ltd

Advokatfirman Delphi har tillsammans med den engelska advokatbyrån Royds Withy King biträtt värmeteknikbolaget NIBE Industrier AB (publ) vid deras förvärv av 50 procent av aktierna i det engelska bolaget Go Geothermal Ltd samt resterande andel inom en femårsperiod. Bolaget kommer ingå i affärsområdet NIBE Climate Solutions.

NIBE Industrier AB utvecklar, tillverkar och marknadsför ett brett utbud av miljövänliga och energieffektiva lösningar för inomhuskomfort i alla typer av fastigheter samt komponenter och lösningar för intelligent uppvärmning och styrning inom industri och infrastruktur.

Go Geothermal Ltd som grundades 2006 har sitt huvudkontor i Newton Aycliffe i norra England. Bolaget är en betydande distributör i Storbritannien av värmepumpar samt utrustning för att installera dessa. Under 2020 uppgick omsättningen till cirka 8,3 MGBP (cirka 100 MSEK) med en rörelsemarginal överstigande 10 procent.

Delphis team bestod av Per-Ivar Svensson och Terese Leire. Royds Withy Kings team bestod av John North, Bharti Moore och Shaun Young.