Alla nyheter

Delphi utlyser för andra gången ett stipendium inom affärsjuridik

Advokatfirman Delphi utlyser för andra året i rad ett stipendium inom affärsjuridik för studenter som läser sin sjätte termin eller senare på juristprogrammet.

 

För att ansöka till stipendiet måste studenterna lösa ett case som finns att tillgå på Delphistipendiets specifika webbsida från den 1 september 2016. Sista dag att inkomma med lösning på caset är 1 november 2016.  En jurygrupp bedömer bidragen och utser fem finalister som kommer att få presentera sitt case muntligt inför juryn. Stipendiaten kommer att bli utsedd 15 december under en finalmiddag på Delphis kontor i Stockholm.

Förutom att tilldelas 25 000 kronor erbjuds även en sommarnotarietjänst på något av Delphis kontor där stipendiaten kommer få möjlighet att testa på att arbeta på en affärsjuridisk byrå, lära sig mer om den juridiska processen samt få en inblick i spännande ärenden. Andra- och tredjepristagaren erhåller ett mentorskap av några av Delphis partners under hela 2017 där mentorn och adepten kommer att träffas för att utbyta erfarenheter och idéer.

”Förra årets studentstipendium var ett väldigt uppskattat inslag, och det är trevligt att kunna anordna detta i år igen. Stipendiet erbjuder en möjlighet för Delphi att ha nära kontakt med studentvärlden, vilket är viktigt för oss. Dessutom är det fantastiskt att se hur mycket kunskap, idéer och energi de juridikstuderande har när de löser casen”, säger David Aversten, managing partner på Delphi.

Sökande och andra intresserade kommer kunna följa processen i Delphis sociala kanaler: FacebookTwitterInstagram och Linkedin

För mer information om stipendiet vänligen kontakta marknadsavdelningen på Delphi: marknad@delphi.se