Alla nyheter

Elsa Segerros utsedd till Delphis studentstipendiat

Advokatfirman Delphi utlyste i höstas ett stipendium inom affärsjuridik för studenter som befinner sig på juristutbildningens sjätte termin eller senare. Finalen hölls den 28 januari och under kvällen fick finalisterna presentera sina lösningar på ett case muntligt inför en jurygrupp bestående av partners från Delphi, samt Maria Snöbohm, Head of Group Corporate Law på Nordea.

 

Elsa Segerros, från Stockholms universitet, kommer förutom 25 000 kronor att få en sommarnotarietjänst på något av Delphis fem kontor runt om i landet.

”Att både bli erbjuden ett stipendium på 25 000 kronor och en tjänst som sommarnotarie är nog bland det finaste en advokatbyrå kan erbjuda studenter. Det ska bli fantastiskt roligt att för första gången få arbeta med affärsjuridik på heltid. Att dessutom få göra det på en av de främsta affärsjuridiska byråerna känns otroligt roligt”, säger Elsa.

Juryns motivering:

Elsa hade en väl genomarbetad skriftlig lösning på caset och visade i sin muntliga presentation att hon analyserat såväl frågeställningarna i caset som sin egen caselösning. Hon hanterade juryns kritiska frågor på ett professionellt sätt!

”Vi är oerhört imponerade av alla bidragen vi fick in. Det var också hög nivå på de muntliga presentationerna i finalen och varje finalist hade sin egen infallsvinkel på caselösningen. Vi är glada över att få välkomna Elsa till Delphi i sommar och ser också fram emot att utlysa en ny omgång av stipendiet”, säger Cecilia Lundh, partner på Delphi och del av juryn.

Två av finalisterna, Alexander Ottoson från Uppsala universitet och Carl Tannerheim från Stockholms universitet, har fått varsin mentor från Delphi under 2016 för att utbyta värdefulla erfarenheter och tankar.

Läs mer om Delphis stipendium på stipendium.delphi.se.