Alla nyheter

Marknadsdomstolen stoppar Swedavias och EuroParks olagliga taxiavgift på Arlanda

I februari 2011 införde Swedavia och EuroPark nya rutiner för resenärer som förbeställt taxi från Arlanda flygplats. Genom att administrera förbeställningarna har Swedavia och EuroPark tagit ut en avgift om 27 kronor för de kunder som vill ställa sig i kö vid en servicedisk och 53 kronor för dem som vill bli mött av en taxichaufför direkt i ankomsthallen.

 

Uppsala Taxi har under cirka trettio års tid mött kunderna som har förbeställt taxi i ankomsthallen utan att ta extra betalt och anser sig inte ha behov av Swedavia och EuroParks administrativa tjänster. Man anser också att avgifterna är oskäligt höga och att företagen har missbrukat sina dominerande ställning ar på marknaden. Uppsala Taxi stämde därför Swedavia och EuroPark vid Marknadsdomstolen.

”Marknadsdomstolens dom som förbjuder Swedavia och Europark från att ta ut avgiften för skylthämtning är mycket glädjande”, säger Biör Flygt, styrelseordförande för Uppsala Taxi. Det är glädjande att detta leder till lägre kostnader för taxikunderna.

Uppsala Taxis juridiska ombud Elisabeth Eklund på Advokatfirman Delphi och Pär Cronhult på Stiftelsen Den Nya Välfärden är också mycket positiva till Marknadsdomstolens dom.

”Det är mycket positivt att Marknadsdomstolen dömde mot Swedavia och EuroParks oskäliga skyltavgifter. Det sänder en tydlig signal att företag i dominerande ställning, inte får ta ut oskäliga avgifter”.