Alla nyheter

Delphis partner Agnes Hammarstrand är Årets Justitia

Årets Justitia delas ut i samband med Justitiapriset till en person som har gjort insatser för jämställdhet i juristvärlden. Priset syftar till att uppmuntra fler att göra en insats för jämställdhet i branschen och vinnaren utses av en jury bestående av Louise Meijer, riksdagsledamot och grundare av Justitiapriset, Maria Ingelsson, chefsjurist på Automile, Mari Heidenborg, Justitiekansler, Mats Anderson, justitieråd i Högsta förvaltningsdomstolen, Tove Lindgren, adjunkt vid Stockholms universitet och Jenny Kallerman, frilansande bolagsjuristkonsult på JWK Juridik.

”Jag är otroligt glad och stolt över att bli uppmärksammad för mitt arbete med att driva på branschens väg mot mer jämställda advokatbyråer. Det är en oerhört viktig fråga, inte minst då det skapar möjligheter att behålla de bästa kollegorna till nytta för våra klienter. Jag hoppas kunna inspirera andra till att delta i debatten och våga ifrågasätta. Tillsammans banar vi vägen mot en mer jämställd bransch”, säger Agnes Hammarstrand.

Agnes är delägare på Delphi och leder verksamhetsgruppen som är inriktad mot Tech & IP i Göteborg. I Legally Yours omröstning Advokaternas Advokat 2018 blev Agnes utsedd till den advokat som flest jurister vill anlita i ett affärsjuridiskt ärende. Tillsammans med kollegan Emil Andersson har hon nyligen skrivit en artikelserie om hur advokatbyråbranschen kan bli mer jämställd, läs gärna alla artiklar här.