Alla nyheter

Delphi utser Head of Digital & Innovation

Delphi tillsätter Head of Digital & Innovation som ett led i arbetet med att ligga i framkant och driva utvecklingen av byråns digitala resa framåt.

I en tid där förutsättningarna är under ständig förändring och med digitalisering i fokus är även advokatbranschen påverkad. Det för med sig såväl utmaningar som möjligheter och branschen befinner sig i ett förändringsskede. Delphi tillsätter därför Sophia Lagerholm som Head of Digital & Innovation som ett led i arbetet med att utveckla verksamheten.

– Utvecklingen av artificiell intelligens går mycket snabbt och har på kort tid revolutionerat vårt samhälle. Vi implementerar för närvarande AI-verktyg och system och driver på digitaliseringen internt. Vi vill ligga i framkant eftersom AI och digitaliseringen skapar enorma möjligheter för innovation och utveckling. Vi har därför tagit ett strategiskt beslut att införa en roll som fokuserar på dessa frågor. För oss på Delphi räcker det inte med att vara moderna i nuet utan vi vill driva förändring, och innovation är en förutsättning för att vara en progressiv advokatbyrå. Head of Digital & Innovation blir en nyckelroll för att ta Delphi in i framtiden, säger David Aversten, executive partner på Delphi.

– AI och digitalisering är prioriterade områden för oss då vi ser att det i första hand kan öka klientnyttan. Såväl vi som våra klienter bedömer att vinsten med ökad digitalisering främst är effektivitet, ett smidigare samarbete samt ger möjlighet till snabbare information och kommunikation. Det pågår en branschförskjutning där enklare juridiska tjänster kan automatiseras eller tas över av andra aktörer. På Delphi vill vi fortsätta verka inom high-end-juridiken och utveckla vår verksamhet genom komplexa ärenden som kräver komplex rådgivning från jurister med spetskompetens och djup affärsstrategisk förståelse, avslutar David.