Alla aktiviteter

Nyhetsmorgon – Fokus GDPR och AI

Nu är det dags för Delphis Tech&IP-grupp i Linköping att återigen bjuda in till en nyhetsmorgon! Det har hänt massor sen sist, både vad gäller lagstiftning och praxis. Den här gången kommer vi fokusera på de senaste uppdateringarna inom två glödheta sektorer – dataskydd (GDPR) och artificiell intelligens (AI).

Dataskydd. Vi gör bland annat nedslag i EU-kommissionens beslut om adekvat skyddsnivå för USA som gör det enklare att föra över personuppgifter till just USA (och därmed att använda amerikanska tjänsteleverantörer i sin organisation) och i de senaste besluten från IMY, som resulterat i utdömande av en rad sanktionsavgifter. Vi kommer också göra en utblick och titta närmare på vad som hänt i andra EU-länder sedan sist. Hur påverkar det din verksamhet och vilka lärdomar kan vi dra av praxis?

Artificiell intelligens. Här kommer vi att fokusera på de senaste nyheterna från EU, när får vi en reglering och vad kan vi förvänta oss från EU? Vad föreslås gälla för mig som använder AI eller utvecklar AI? Vi ska också diskutera på hur den gamla juridiken står sig mot den nya tekniken och villkoren för AI-modeller.

Nyhetsmorgonen hålls fysiskt på vårt kontor i Linköping med start 7.30. Vi bjuder på frukost och självklart lite mingel innan vi drar igång.

För dig som inte kan delta fysiskt kommer vi att köra en komprimerad version av nyhetsmorgonen digitalt med start 9.30.

Datum: Onsdag 4 oktober 2023
Plats: Advokatfirman Delphi, Stora Torget 3, Linköping
Fysiskt seminarium: Frukost och registrering från kl. 7.30, seminarium kl.8.00-9.00
Digitalt seminarium: Registrering kl. 9.25, webinarium kl. 9.30-10.15

Välkomna!


Relaterat innehåll