Alla nyheter

Delphi rådgivare i samband med att Immunicum AB (publ) genomför nyemission inför listning på NASDAQ OMX First North

Immunicum AB (publ) är ett svenskt företag baserat i Göteborg som utvecklar terapeutiska cancervacciner. Immunicum har skapat patenterade metoder att aktivera det kroppsegna immunsystemet att angripa cancerceller, även för metastaserande cancer med målet att förbättra både överlevnad och livskvalitét. Huvudprodukten INTUVAX™ är baserad på vita blodkroppar tagna från friska blodgivare, s.k allogena dendritceller. Dendritcellens roll har visat sig vara så central för kroppens immunförsvar att dess upptäckare 2011 tilldelades Nobelpriset i medicin. Immunicums unika plattformsteknologier kan i princip anpassas för alla former av cancer.

 

Immunicum genomför nu en nyemission på upp till 21,4 Mkr med spridning till allmänheten inför kommande listning av Bolagets aktie på NASDAQ OMX First North (förutsatt att spridningskrav etc. uppnås). Nyemissionen görs för att stärka Bolagets finansiella ställning inför slutförande av Bolagets fas I/II-studie på njurcancer, samt för att kunna påbörja en studie på levercancer.

G&W Fondkommission agerar som finansiell rådgivare till Immunicum AB i samband med transaktionen och den förestående listningen på NASDAQ OMX First North. Advokatfirman Delphi har bistått med legal rådgivning kring transaktionen. Delphis team leddes av ansvarig partner Mats Dahlberg tillsammans med biträdande juristen Gunnar Svedberg.