Alla nyheter

Agnes Hammarstrand på Delphi utnämnd till Advokaternas advokat 2018

– Första kvinnan – framröstad av branschkollegor

En prestigefylld utmärkelse på marknaden för affärsjuridik tilldelas Agnes Hammarstrand på Advokatfirman Delphi. Enligt ett resultat publicerat av Legally yours har advokater i hela Sverige röstat fram Agnes Hammarstrand som den advokat de själva helst skulle anlita i ett affärsjuridiskt ärende. Det är första gången en kvinna rankas högst. Det är även den yngsta advokaten som framröstats hittills.

Agnes Hammarstrand är delägare på Delphis kontor i Göteborg och leder en verksamhetsgrupp specialiserad inom IT, digitalisering, dataskydd, e-handel, konsumenträtt och marknadsrätt. Agnes är idag känd som en av landets främsta advokater inom IT och digitaliseringsfrågor. Hon har tidigare mottagit utmärkelsen ”Client Choice Award”, där bolags- och chefsjurister utnämner de bästa advokaterna.

Agnes Hammarstrand uttrycker sin glädje och tacksamhet över utmärkelsen och riktar ett särskilt tack till alla som gav henne sin röst:

”Utmärkelsen betyder mycket för mig personligen, och är viktig för alla på Delphi. Vi arbetar hårt för att utveckla Delphi och ta advokatbyrån in i framtiden. Det innebär bland annat specialistkompetens inom IT och digitalisering och ett modernt förhållningssätt i rådgivningen, något jag brinner särskilt för. Jag tror att en bidragande orsak till att så många personer röstat på just mig även är mitt och Delphis engagemang inom jämlikhet och jämställdhet – inte minst då det skapar möjligheterna att behålla de bästa kollegorna till nytta för våra klienter. Ett första steg till förändring är medvetenhet om problemen och de dolda strukturer och omedvetna fördomar som finns. Vi på Delphi arbetar med detta kontinuerligt.”

David Aversten, Executive Partner för Delphi är glad för att utmärkelsen gick till Agnes Hammarstrand:

”Jag är inte förvånad. Agnes Hammarstrand är väldigt duktig och vi är mycket glada för hennes skull. Agnes är driven, kundorienterad och dedikerad i sina uppdrag. Hon är en uppskattad kollega, vilket bekräftas i och med denna utmärkelse. Såklart är vi särskilt stolta över att det var Agnes som utsetts till den första kvinnan i Advokaternas advokat. Vi gratulerar Agnes å Delphis vägnar”, säger David Aversten.

Läs mer om rankingen på Legally yours hemsida: https://www.legallyyours.se/artikel/ranking-de-10-affarsadvokater-kollegorna-helst-anlitar/