Alla nyheter

Delphi certifierade enligt Great Place to Work® – som första advokatbyrå i Sverige

Advokatfirman Delphi har blivit certifierade som en mycket bra arbetsplats enligt Great Place to Works internationella standard. Det är första gången en advokatbyrå i Sverige får certifieringen.

Nyligen fick Delphi motta Justitiapriset för andra gången – en branschutmärkelse som delas ut till den affärsjuridiska advokatbyrå som jobbar bäst med jämställdhet. Nu står det klart att Delphi även fått motta den internationella certifieringen Great Place to Work – för att vara en mycket bra arbetsplats.

– Det känns extra roligt att lyfta fram Delphi, eftersom det är den första advokatbyrån i Sverige som är certifierad som ett Great Place to Work! Med certifieringen har Delphi ett synligt bevis på att de är en riktigt bra arbetsplats – vilket ökar attraktionen för både potentiella och befintliga medarbetare, klienter och andra samarbetspartners, säger Maria Grudén, VD på Great Place to Work.

Certifieringen baseras på en omfattande undersökning där medarbetare får svara på frågor om arbetsplatsmiljö och organisationskultur och är idag den mest använda medarbetarundersökningen i världen. I Delphis övergripande resultat uppger hela 84 procent av alla respondenter att de har en mycket bra upplevelse av Delphi som arbetsplats – vilket är en ökning från tidigare år. Allra högst rankar advokatbyrån på underkategorierna lagarbete, rättvisa, förtrolighet och vänlighet.

– Det gläder mig något otroligt när jag ser resultatet från medarbetatundersökningen som ger oss äran att motta denna viktiga certifiering. Våra medarbetare är vårt viktigaste fokus eftersom det är de som gör att vi kan leverera högkvalitativ rådgivning till våra klienter. Det är mycket viktigt för oss att vara en jämställd arbetsplats där alla trivs, utvecklas och utmanas samt ges utrymme att vara sig själva. Vi är på helt rätt spår och nästa år hoppas vi nå ännu högre, säger Stefan Erhag, executive partner på Delphi.

Om Great Place to Work®
Great Place to Work är ett globalt undersökningsföretag som har mer än 30 års erfarenhet av vad som utmärker en riktigt bra arbetsplats och vad som gör den till en av de allra bästa. För att bli ett certifierat företag gäller det att leva upp till höga krav på hur en god arbetsplats ska vara. Det räcker inte med att medarbetarna trivs utan det krävs även att det råder en hög grad av rättvisa, respekt, stolthet och kamratskap i organisationen och att ledningen inspirerar, informerar, visar uppskattning och omtanke samt utvecklar sina medarbetare. Här kan du läsa mer om Great Place to Work.