Alla nyheter

Delphi firar 40 år med fortsatt stark tillväxt

I år fyller Advokatfirman Delphi 40 år. I fyra decennier har Delphi levererat förstklassig juridisk rådgivning till sina klienter. Byrån är på en stark tillväxtresa och har ambitiösa planer framåt.

Delphi är en affärsjuridisk advokatbyrå främst verksamma inom aktiemarknad, M&A, process och skiljeförfarande, miljö, EU och konkurrens, IT och kommunikation samt outsourcing, men har erkända specialister inom de flesta av affärsjuridikens områden. Under 2023 uppgick Delphis omsättning till drygt 500 miljoner kronor med en omsättningstillväxt på cirka 12 procent – och Delphi har ambitiösa planer att växa verksamheten ytterligare.

– Vi ska ha en fortsatt god lönsamhet inom byrån som helhet och vi har som ambition att växa snabbare än branschen. I en snabbrörlig värld krävs förändringsbenägenhet och engagemang att förstå varje klients unika behov för att lyckas. Genom att korsa djup affärsförståelse med innovation erbjuder vi skräddarsydd service med den bästa affären som mål, säger Stefan Erhag, Executive Partner på Delphi.

Delphi har en stark hållbarhetsprofil med fokus på klimat och miljö, jämställdhet och mångfald samt CSR, som genomsyrar hela byråns verksamhet. Några av Delphis senaste framsteg inom hållbarhet är:

  • Ny reduktionsplan för att minska verksamhetens klimatavtryck har antagits
  • Klimatkompensation för kvarvarande utsläpp genom certifierade projekt för ökad koldioxidinbindning i svenska skogar har initierats
  • Med en tredjedel kvinnliga delägare har Delphi slagit igenom 30-vallen
  • Delphis satsning ”Föräldragruppen” blev utnämnd till Årets Initiativ 2023 av Justitiapriset
  • Ny uppförandekod och leverantörsuppförandekod har implementerats

– Att vara en hållbar samarbetspartner och arbetsplats är en stor och viktig del i vår affärsplan och helt avgörande för vår framgång. Genom att aktivt arbeta för att minska vår miljöpåverkan, främja mångfald och inkludering samt stödja samhällsengagemang, strävar vi efter att vara en positiv kraft för förändring. Vårt hållbarhetsarbete omfattar också att erbjuda våra klienter expertis och rådgivning inom hållbarhetsjuridik för att hjälpa dem att navigera genom en alltmer komplex och krävande hållbarhetsagenda, säger Stefan Erhag.

Delphi grundades av Staffan Bergling, Sven-Göran Alm och Per Berglöf i Stockholm 1984. I slutet av 90-talet anslöt Linköpings Juridiska Byrå, Arnerius & Partners i Malmö samt Friman & Carlander i Göteborg till Delphi – som därmed blev en nationell byrå. Idag utgörs firman av cirka 210 medarbetare varav ungefär 150 är jurister. Kärnan i Delphis verksamhet är, nu som då, att driva utvecklingen framåt och utmana sig själva, sina klienter och branschen med den bästa affären som mål.

Med 40 år av juridisk expertis har Delphi skördat stora framgångar. Delphi är mångfaldigt prisade i Sveriges största klientstudie Årets Advokatbyrå och i advokatbranschens jämställdhetsutmärkelse Justitiapriset. Delphi är även topprankade i flera kategorier av internationella rankinginstitut som bland annat Chambers and Partners och The Legal 500. Dessutom är byrån certifierad, för tredje året i rad, som en mycket bra arbetsplats genom världens största medarbetarundersökning Great Place to Work®.

Här kan du ta del av hela Delphis historia.