Alla nyheter

Delphi företräder CapMan och Eastavab Group Oy i Starlight-transaktionen

Företagsgruppen Eastavab Group Oy arbetar med uthyrning av audiovisuell utrustning och eventplanering. Ägarskapet är uppdelat mellan fonden CapMan Buyout IX och företagets ledningsgrupp. Eastavab Group står som ägare till finska Eastway och norska AVAB CAC och nu står gruppen inför en fusion med Swedish United Audio Starlight AB (”Starlight”).

 

Efter fusionen väntas Eastavab och Starlight bli marknadsledande inom uthyrning av audiovisuell utrustning i Finland, Sverige och Norge. Ägarna tar därmed sikte på att öka företagsgruppens marknadsandelar på de marknader där verksamhet bedrivs och samtidigt fortsätta att expandera till nya marknader.

Starlight är ett teknik- och tjänsteföretag som säljer och hyr ut ljud, ljus och scenut¬rustning samt design och teknikertjänster till hela evenemangsindustrin. Företaget är ledande i Sverige och erbjuder helhetslösningar som omfattar allt från teknisk utrustning och scenbygge till logistiktjänster. Starlight grundades 2006 genom en sammanslagning av United Audio AB och Starlight AB. Den nya gruppen, bestående av Eastavab och Starlight, väntas generera en omsättning på omkring 75 miljoner euro år 2012.

Delphi’s team, vilket leddes av David Aversten (partner) företräder CapMan and Eastavab Group Oy I transaktionen. Delphi’s team består även av Fredrik Mörner (senior associate), Rickard Isacson (associate), och Johan Wijk (associate).

Innan affären är i hamn måste ett antal villkor uppfyllas, något som väntas vara klart i maj 2012. För mer information, se CapMans pressmeddelande.