Alla nyheter

Delphi har biträtt The Carlyle Group vid förvärvet av Broadcast Text International

Delphi har biträtt The Carlyle Group (NASDAQ: CG) som legalt ombud vid förvärvet av Broadcast Text International (”BTI”), leverantör av översättnings-, undertextnings- och dubbningstjänster till mediebranschen, från Valedo Partners. Transaktionen offentliggjordes den 9 september 2013. Kapitalet kommer från Carlyle Europe Technology Partners II LP (CETP), en europeisk buyout-fond inriktad på företag inom teknikintensiva branscher. Fonden har en stark meritlista över investeringar i den mediala och kreativa tjänstesektorn. Ytterligare villkor för investeringen har inte offentliggjorts.

 

BTI är en av Europas ledande leverantörer av textning, dubbning och access services på mer än 30 språk. BTI har ett dussin internationella TV-bolag och mer än 50 lokala TV-bolag som kunder med 15 kontor med verksamhet i elva länder i Europa. Till kunderna hör också VOD-aktörer, produktionsbolag och distributörer. Den årliga produktionen omfattar mer än 120 000 timmar undertextning och 20 000 timmar av berättarröst och dubbning på över 30 språk.

Delphis team leddes av David Aversten, främst assisterad av Mats Dahlberg, Erika Rosenberg och Rickard Isacson. Därutöver har ett stort antal jurister vid Stockholmskontoret medverkat.

Delphi koordinerade det legala arbetet i samtliga jurisdiktioner, med hjälp av lokala ombud.

För mer information, se The Carlyle Groups pressmeddelande:

http://www.carlyle.com/news-room/news-release-archive/carlyle-group-acquires-broadcast-text-international-provider