Alla nyheter

Delphi biträder Plesner vid försäljningen av Hallunda Köpcentrum och en fastighet i Kungens Kurva

År 2012 förklarades K/S Stockholm III Hallunda i konkurs av sjö- och handelsrätten i Köpenhamn. Advokat Pernille Bigaard vid advokatfirman Plesner i Köpenhamn utsågs till konkursförvaltare. Samma år försattes även K/S ISP Stockholm i konkurs av rätten i Köpenhamn och även i den saken blev Pernille Bigaard förvaltare. Advokatfirman Plesner genom huvudsakligen advokat Michala Roepstorff stött av ett team av biträdande jurister har därefter förvaltat de två konkursbona, bl.a. med biträde av Colliers. En panthavare har varit särskilt beroende borgenär i konkurserna och har därmed enligt dansk konkursrätt haft stort inflytande över dem.

 

Konkursbona har nu avyttrat Hallunda Köpcentrum och en fastighet i Kungens Kurva till Sterner Stenhus Fastigheter AB. Hallunda ligger i Botkyrka kommun och köpcentrumet består av butiker, restauranger men även kontor. Fastigheten Diagonalen 1 har ett centralt läge i Kungens Kurva. Fastigheterna har gemensamt 35 000 m2 uthyrbar area.

”Sterner Stenhus Fastigheter AB är ett bolag med stor erfarenhet av fastighetsutveckling och bolaget har god kännedom om Hallunda och Kungens kurva. Det är rätt hus för Sterner Stenhus Fastigheter AB att förvalta och utveckla”, säger VD Elias Georgiadis.

Advokatfirman Delphi genom teamledare Anders Hulegårdh, Anton Melander, Niclas Holmgren-Persson, Håkan Wendesten och ytterligare andra jurister har biträtt konkursbona.

Advokatfirman Glimstedt genom huvudsakligen Erik Borgblad har biträtt köparen.