Alla nyheter

Delphi rådgivare till ProStrakan i transaktionen med Orexo

Advokatfirman Delphi har biträtt ProStrakan i transaktionen med Orexo där distributionen av läkemedlet Abstral® delas upp mellan Orexo och ProStrakan.

Abstral® är en opiat som framförallt används till cancerpatienter med mycket svår smärta. Abstral® har funnits på den europeiska marknaden sedan 2008 och har nu omkring en fjärdedel av marknaden. Under förra året lanserades läkemedlet även i Nordamerika. Transaktionen innebär att ProStrakan säljer tillbaka distributionsrättigheterna i Nordamerika till Orexo medan Prostrakan bibehåller rättigheterna i Europa och resten av världen. Därutöver köper ProStrakan ut Orexo från det gemensamma svenska bolaget ProStrakan AB. Värdet på affären uppgår till drygt 600 miljoner kronor.

”Det har varit oerhört givande och intressant att få arbeta med ProStrakan i en så stor och viktig transaktion inom detta viktiga område”, säger Johan Hübner, delägare på Delphi. ”Vår rådgivning avsåg dels utköpet av det svenska bolaget, men även svensk rätt i anledning av de olika licens- och distributionsavtal som berörs av transaktionen. Vi har arbetat nära ProStrakans ledning samt Wragge & Co som är ProStrakans engelska ombud.”

Delphis team, som leddes av Johan Hübner, bestod även av Peter Utterström, Sverker Bonde och Amanda Wassén.