Alla nyheter

Delphi företräder Addtech vid förvärv av BioNordika-koncernen

Addtech Life Science, ett affärsområde inom Addtech-koncernen, har förvärvat samtliga aktier i BioNordika Holding AB.

 

BioNordika Holding AB är moderbolag i BioNordika-koncernen med dotterbolag i Danmark, Estland, Finland, Norge och Sverige. BioNordika-koncernen säljer reagenser och instrument för biomedicinsk forskning huvudsakligen inom läkemedelsindustrin och offentliga institutioner. Koncernen har en stark position på den nordiska marknaden och representerar ledande leverantörer inom bland annat områdena cell- och molekylärbiologi samt immunologi och diagnostik. BioNordika-koncernen har 24 anställda och omsättningen uppgår till cirka 80 MSEK.

BioNordika-koncernen kompletterar mycket väl Addtechs verksamhet som bedrivs inom affärsenheten Diagnostic. Affärsenheten fokuserar på försäljning av reagenser och utrustningar till laboratorier inom sjukvården i Norden.

Tillträde har skett den 26 januari 2012 och förvärvet bedöms ha en marginellt positiv påverkan på Addtechs resultat per aktie under innevarande räkenskapsår.

Advokatfirman Delphi har varit rådgivare åt Addtech i samband med förvärvet. Delphis team bestod av Michael Juhlin (ansvarig advokat), biträdd av Johanna Elvander, Johan Wijk, Amanda Wassén med flera.