Alla nyheter

Delphi har biträtt Charter Invest BV vid förvärv av aktier i fastighetsbolaget Fastighets AB Virsbo 2

Delphi har biträtt Charter Invest BV, tidigare benämnt Charter Real Estate BV, och dess svenska projektbolag Swedish Commercial Development AB, vid förvärv av aktier i fastighetsbolaget Fastighets AB Virsbo 2. Förvärvet skedde i form av ett joint venture tillsammans med RM Estate Projekt AB. RM Estate Projekt AB biträddes av MAQS Law Firm.

 

Charter Invest BV förvaltar investeringsfonder och investerar sedan 2006 i bostadsfastigheter i framförallt Nederländerna och Sverige. Tillsammans med dess svenska samarbetspartners och med användning av Charter Invests kompetens, know-how och erfarenhet har Charter Invest BV blivit en snabbt växande aktör på den svenska fastighetsmarknaden. RM Estate Projekt AB är i sin tur ett bolag inom RM-koncernen som är verksamt inom fastighetsutveckling och managementtjänster för fastighetsägare. RM är ledande inom fastighetsutveckling av kommersiella fastigheter i stockholmsregionen.

Charter Invest BV och RM Estate Projekt AB har ingått ett samarbetsavtal enligt vilket RM Estate har i uppdrag att identifiera, utveckla och sälja kommersiella fastigheter på uppdrag av en av Charter Invest etablerad fastighetsfond, Swedish Commercial Development Fund. Fonden har målsättningen att investera 500 mkr i kommersiella fastigheter i Sverige. Förvärvet av Fastighets AB Virsbo 2 är den första investeringen fonden har gjort i Sverige.

Delphis team leddes av Rolf Karlsson, partner i Delphis fastighetsgrupp och Vilhelm Nyström, partner i Delphis M&A-grupp. Teamet bestod även av Fredrik Jorstadius (M&A) och Matthias Johansson (fastighet).

MAQS team leddes av Christian Johard från MAQS fastighetsgrupp i Stockholm. Teamet i övrigt bestod av Victor Holmberg (fastighet) och Ebba Backlund (bolagsrätt).