Alla nyheter

Delphi har biträtt Johnson Matthey vid förvärv av Formox AB

Advokatfirman Delphi har biträtt Johnson Matthey vid förvärvet av Formox AB (Formox) från Perstorp Specialty Chemicals AB, ett bolag som ägs av PAI Partners. Köpeskillingen uppgick till 1,05 miljarder kronor.

 

Formox är en ledande global leverantör av katalysatorer, kompletta anläggningar och licenser för tillverkning av formaldehyd, en viktig kemisk mellanprodukt och hade 2012 en omsättning på 492 miljoner kronor. De har utvecklat ett marknadsledande sortiment av nya metalloxidkatalysatorer för tillverkning av formaldehyd från metanol och är den ledande leverantören av processteknik för metallbaserad produktion.

Formox teknologi kompletterar Johnson Mattheys befintliga styrkor i katalysatorprocessen, i anläggningskonstruktion och licensiering. Förvärvet stärker Johnson Mattheys position som en ledande leverantör av teknik för ett antal olika syntesgaser och andra kemiska processer. Formox kommer integreras i Johnson Matthey Process Technologies.

Delphis team leddes av Magnus Björkander och Per Berglöf som främst har biträtts av Emma Dansbo, Michael Juhlin, Erica Nobel och Johan Hübner. Därutöver har ett relativt stort antal jurister vid advokatfirman biträtt dels under due diligencefasen och dels i olika specialistfrågor.