Tech Blog

Välkommen till Delphi Data Protection Blog

Vi vill börja med att tacka för all den positiva respons som vi hittills har fått i samband med lanseringen av bloggen.

Vi i Delphis TMT/IP-grupp följer utvecklingen på dataskyddsområdet noga. När idén väcktes att hitta ett sätt att dela med oss av våra reflektioner och samtidigt öppna upp för en dialog kring detta högaktuella ämne, blev resultatet till slut Delphi Data Protection Blog. Genom bloggen vill vi dela med oss av våra reflektioner både ur ett praktiskt och ett akademiskt perspektiv, med förhoppningen om att öka medvetenheten om den nya dataskyddsfördordningen och vilken påverkan den har för just din verksamhet och för näringslivet i stort.

I kommande blogginlägg kommer vi att skriva om de viktigaste förändringarna som kan väntas, ni har redan kunnat ta del av ett av dessa inlägg ”Utökade sanktioner från tillsynsmyndigheten”. Vi kommer också löpande uppdatera er om intressanta händelser kring förordningen och andra nyheter på dataskyddsområdet. Kommentera gärna inläggen! På sikt kommer vi även öppna upp för gästinlägg.

Under fliken ”Om förordningen” finns en bra översikt över EU:s lagstiftningsprocess och vad som hittills har hänt. Vill du ta del av samma information men på ett mer interaktivt och lättöverskådligt sätt hoppas vi att du gillar vår steg-för-steg-presentation i Preziformat i bloggens högerspalt. Relevanta länkar på området kan du ta del av under fliken ”Länkar”.

Vi som driver bloggen, Peter Nordbeck (Partner/Advokat), Sofia Bruno (former Karlsson) (Associate) och Jonas Ingvarson (Associate) i Delphis TMT/IP-grupp, vill passa på att än en gång hälsa dig varmt välkommen till Delphi Data Protection Blog. Våra kontaktuppgifter hittar du under ”Kontakt”.

peternordbeckdelphise3 sofiakarlssondelphise3 jonasingvarssondelphise3