Alla nyheter

Delphi rådgivare till Codemill vid IPO och listning på Nasdaq First North Growth Market samt vid förvärv av Cantemo

Advokatfirman Delphi har biträtt CodeMill AB (publ) i samband med en IPO om 47,5 MSEK, vilken tecknades till 211 procent, och vid listning på Nasdaq First North Growth Market samt vid förvärv av samtliga aktier i Cantemo AB.

Intresset för noteringen, som omfattade 2 500 000 aktier i Codemill, var stort och riktades mot både institutionella investerare och allmänheten i Sverige. Första dagen för handel med Codemills aktier på Nasdaq First North Growth Market var den 18 juni 2021. Förvärvet av Cantemo, som slutfördes den 15 juni 2021, bestod dels av en kontant del om cirka 10,8 MSEK och dels av cirka 600 000 nyemitterade aktier i Codemill värderade till kursen 17,70 SEK per aktie.

Codemill är ett svenskt teknikbolag som erbjuder mjukvarutveckling och tekniska tjänster för video- och mediebolag. Codemills produkter Accurate.Video och Accurate Player SDK ger världens största broadcast, VOD/OOT, Content Supply Chain och MAM-plattformar verktyg för att förenkla mediaproduktionen. Codemills kunder är flera av de stora Hollywoodaktörerna däribland ViacomCBS, TV-bolag såsom BBC, ITV och ProSieben.Sat1, VOD/OTT-plattformar såsom Joyn, samt publicister och varumärken som The Guardian. Cantemo är ett svenskt techbolag som erbjuder tjänster och produkter inom mediahantering.

Delphis team bestod av Mats Dahlberg, Anna Bjurell, Jenny Lindén, Ellen Karp Jakobsson, Christina Hagström Björn och Felix Makarowski.