Alla nyheter

Delphi släpper ny hållbarhetsrapport 2023

Advokatfirman Delphi fortsätter sin positiva riktning och publicerar en ny hållbarhetsrapport för verksamhetsåret 2023. I en bransch där ökad jämställdhet och mångfald är viktiga utmaningar, bidrar rapporten till att öka transparens, underlätta granskning och belysa framsteg som Delphi har uppnått under det gångna året.

Delphis vision är att ta ansvar för medarbetare, medmänniskor och miljö för att bidra till ett bättre samhälle och en bättre värld. Att vara en hållbar samarbetspartner och arbetsplats är en stor och viktig del i Delphis affärsplan och ett förhållningssätt som genomsyrar hela verksamheten.

Rapporten syftar till att sammanställa Delphis hållbarhetsarbete i ett och samma dokument. Målet är att underlätta för befintliga och blivande klienter, nuvarande och framtida medarbetare, samarbetspartners samt andra intressenter att granska verksamheten.

Highlights i urval

  • Hållbar tillväxt: Under 2022 har Delphi lyckats väl med både tillväxt, medarbetarnöjdhet och klientnöjdhet. Delphi blev ytterligare ett år certifierade som ett Great Place to Work®, något som kräver mycket goda resultat i medarbetarundersökningar. Klienterna valde också Delphi till Årets Advokatbyrå 2023, vilket är byråns femte vinst och åttonde toppranking sedan 2015. Vi har även blivit tilldelade Excellence in Client Relations av Regi som bevisar hög klientnöjdhet och ett högt rekommendationsvärde enligt klienter. Hos juriststudenter rankas vi bland topp 10 affärsjuridiska byråer vid valet av arbetsgivare, både i undersökningar utförda av Kantar Prospera, Universum och Mecenat.
  • Hållbar konsumtion och produktion: Den totala pappersförbrukningen på Delphi minskar med hela 29% från år 2021 till 2022.
  • Bekämpa klimatförändringar: Med hjälp av externa experter påbörjas mätning av Delphis klimatavtryck för att identifiera våra totala utsläpp av växthusgaser på samtliga kontor.
  • Jämställdhet: Delphi fortsätter sitt långsiktiga och systematiska arbete inom jämställdhet med bland annat kontinuerliga workshops och seminarier för att utbilda våra medarbetare, upprätthåller initiativ som jämställdhets- och familjegrupper samt följer utvecklingen noga på våra uppsatta KPI:er inom området. Delphi har både 2021 och 2017 mottagit Justitiapriset– ett pris som tilldelas den affärsjuridiska advokatbyrå i Sverige som arbetar bäst med jämställdhet.

– Det känns fantastiskt att Delphi år efter år fortsätter att ta emot fina utmärkelser, rankingar och klättrar flera placeringar i olika undersökningar. Det senaste året har vårt arbete med hållbarhet uppmärksammats inom branschen och när vi nu har en ny rapport att jämföra med tidigare årsresultat där vi ser flera positiva trender, ger det oss ännu mer kraft att vilja fortsätta vårt viktiga arbete inom hållbarhet, säger Stefan Erhag, Executive Partner på Delphi.

Läs hela rapporten här.

Delphi är en progressiv affärsjuridisk advokatbyrå med erkända specialister inom de flesta av affärsjuridikens områden. Med totalt cirka 200 medarbetare, varav ungefär 150 jurister, har Delphi kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Linköping. Delphi är högt rankade av välrenommerade internationella rankinginstitut som bland annat Chambers & Partners, The Legal 500 och IFRL1000.