Alla nyheter

För tredje gången i rad: Advokaten flest affärsjurister skulle anlita

Agnes Hammarstrand är återigen den advokat flest affärsjurister skulle anlita i ett affärsjuridiskt ärende. Det framgår i den senaste upplagan av undersökningen Advokaternas advokat.

Advokaternas advokat är en undersökning som genomförs bland Sveriges advokater som får rösta fram vem de själva helst skulle anlita i ett affärsjuridiskt ärende. I år deltog totalt 1 115 advokater, hälften specialiserade på brottmål och annan humanjuridik, hälften på affärsjuridik. Agnes Hammarstrand har tidigare fått den hedersamma utmärkelsen Advokaternas advokat två gånger – de två senaste gångerna undersökningen gjordes. I årets upplaga placerar hon sig återigen i toppskiktet på en delad andraplats – men sett till enbart affärsjuristernas röster är hon fortfarande den advokat som flest skulle anlita.

– Jag är inte alls förvånad att Agnes är den advokat flest affärsjurister skulle anlita. Det skulle jag också göra. Agnes är en mycket kompetent och driven advokat och dessutom en inspirerande kollega. Hon är en starkt lysande stjärna i branschen och Delphi är stolta att ha henne som partner, säger Stefan Erhag, executive partner på Advokatfirman Delphi.

Agnes Hammarstrand är expert inom IT och den digitala juridiken och leder verksamhetsgruppen som är inriktad på tech och immaterialrätt i Göteborg. Hon har fått fler prestigefulla utmärkelser av internationella rankinginstitut och har utöver Advokaternas advokat 2018 och 2019 även blivit Årets Justitia 2019 för sitt arbete för jämställdhet i advokatkåren.

Varför tror du att du får detta förtroende år efter år?
– Det är såklart hedrande och det beror på att jag har så bra kollegor. Bakom mig står ett helt team med duktiga och drivna jurister – den här topprankingen är även deras. Vi är ett fantastiskt team, säger Agnes Hammarstrand.

Vad utmärker teamet?
– Alla är väldigt engagerade och professionella och är alltid uppdaterade inom sina respektive specialistområden. Det känner kunderna av. Vi lägger stor energi på att hålla oss à jour och utbyta kunskap och erfarenheter med varandra.

Men frågan är, vem skulle affärsjuristernas affärsjurist anlita i ett affärsjuridiskt ärende då?
– Det beror på vilken typ av ärende det rör sig om. Jag har svårt att säga ett namn men jag skulle anlita någon som arbetar som specialist och kan sina frågor – till exempel någon som tvistar heltid i en tvist, någon som arbetar heltid i en transaktion och någon som kan arbetsrätt om jag har frågor om anställda, avslutar Agnes Hammarstrand.