Alla nyheter

Delphi rådgivare till Momentum Group vid förvärv av Company Line och ETAB

Delphi har biträtt Momentum Group AB (publ) (”Momentum”) vid förvärv av 70 procent av aktierna i Company Line Förvaltning AB (”Company Line”), samt biträtt Momentum Industrial AB, ett dotterbolag inom Momentum Group-koncernen, vid förvärv av 70 procent av aktierna i ETAB Industriautomation AB (”ETAB”).

Momentum är en ledande återförsäljare av industriförnödenheter och industrikomponenter, tjänster och service till professionella slutanvändare inom industri- och byggsektorerna i Norden. Koncernen omsätter ca 6 miljarder SEK per år och har omkring 1 700 anställda.

Company Line är en av Sveriges ledande återförsäljare av yrkes- och profilkläder samt produktmedia med yrkesbutiker och utställningar i Luleå och Kiruna. Company Line omsätter cirka 75 MSEK per år och har 25 anställda.

ETAB är en av de ledande aktörerna inom industriell automation i Sverige och tillhandahåller högkvalitativa produkter och tjänster inom hydraulik, linjärteknik samt pneumatik till industriföretag i Sverige. ETAB omsätter cirka 45 MSEK per år och har 9 anställda.

Delphis team bestod av Mats Dahlberg, ansvarig partner, Emmy Falck, Matilda Karlsson, Emil Blomqvist och Clara Jarbrand.