Alla nyheter

Nya standardavtal för IT-branschen

Advokatfirman Delphi har biträtt föreningen Svensk Programvaruindustri (SPI) i att ta fram nya standardavtal för IT-branschen. Senast ut är standardavtal för molntjänster och ”Software-as-a-Serviceavtal” samt ett partneravtal. Tanken är att detta ska förenkla för svenska företag att sälja moderna IT-tjänster och även att kunna växa genom partnerskap.

 

Under 2011 har Advokatfirman Delphi tillsammans med SPI tagit fram standardvillkor för ”Cloud Sourcing” och ”Software-as-a-Service”. Ett partneravtal för distribution av programvara och support har också tagits fram. Tidigare har även avtal för konsulttjänster, support och underhåll tagits fram tillsammans med Delphi.

I arbetet har intervjuer gjorts med och underlag hämtats från representanter från branschen. Agne Lindberg på Advokatfirman Delphi har varit ansvarig för projektet.

”Omvärlden och branschen har utvecklats, precis som kundernas behov. Detta har lett till ett behov och en efterfrågan på dessa avtal. Genom avtalspaketet har vi på Delphi tillsammans med SPI skapat en komplett verktygslåda för svensk programvaruindustri för att på ett säkert sätt sälja sina tjänster och produkter. Vi kommer den närmsta tiden även att hålla utbildningar om avtalen.”

Peter Bergh, branschansvarig på Svensk Programvaruindustri, kommenterar: ”Det har varit mycket positivt att arbeta tillsammans med Delphi och deras branschkunskap har visat sig vara värdefull i det här arbetet.”