På Delphis webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Läs mer.

Integrationssamarbete med Handelshögskolan och RAMP

Samarbete för att främja integration av nyanlända akademiker

I oktober påbörjade Noor Khalil sin praktik på Delphi inom ramen för Rapid Acceleration Program (RAMP) som är ett samverkansprojekt mellan Handelshögskolan och näringslivet för att främja en snabbare integration av nyanlända akademiker.

Handelshögskolan i Stockholm initiativtagare

Initiativet drivs av Handelshögskolan i Stockholm och pågår under knappt ett år där ett antal nyanlända akademiker ges möjlighet att gå en managementutbildning som varvas med praktik på värdföretaget som bekostar utbildningen.
Under de tre år som RAMP funnits har närmare ett 50-tal akademiker deltagit och platserna har varit eftertraktade med många sökanden.

Noor Khalil kommer från Irak där hon tidigare utbildat sig som och arbetat som lärare i engelska innan hon kom till Sverige.

– Möjligheten att praktisera på Delphi gör att jag snabbare kommer in i både svenska språket, men också förstår kulturen på en svensk arbetsplats och hur den kan skilja sig från andra.  Vi är en väldigt blandad grupp inom RAMP och kommer från olika länder med olika utbildningar och erfarenheter. Det som förenar oss är vår vilja att komma vidare och etablera oss i Sverige, fortsätter Noor.

Karin Roberts är senior associate på Delphi och Noors fadder under praktiktiden.

– Det känns som en självklar sak för oss att engagera oss i på Delphi, och det ger mig så mycket personligen att träffa människor från annan bakgrund och att ta del av deras livserfarenheter.

En viktig del i vårt hållbarhetsarbete

David Aversten, executive partner på Delphi, är övertygad om att RAMP och liknande projekt ger flera positiva effekter på både den egna verksamheten och samhället i stort.

– Vi vill som byrå ligga i framkant och erbjuda en dynamisk arbetsmiljö där vi är öppna för nya perspektiv. Att få ta del av andra erfarenheter och kulturer bidrar såklart till utvecklingen av byrån och vi får samtidigt möjligheten att göra en insats för en enskild individ. Vi har med glädje följt våra tidigare två RAMP praktikanter och deras karriärer som tagit fart efter RAMP programmet.

Vi ser mycket fram emot att få fortsätta vara en del av RAMP och hoppas att Noor kommer få en givande tid hos oss!