Alla nyheter

Delphi rådgivare till Bee Charging Solutions AB och EVereg AB i samband med riktad nyemission

Advokatfirman Delphi har biträtt Bee Charging Solutions AB (”Bee”), samt Jämtkraft Aktiebolag, Öresundskraft AB och Tekniska verken i Linköping AB (publ) genom deras gemensamt ägda holdingbolag EVereg AB (”EVereg”), i samband med en riktad nyemission av aktier i Bee till Mer Sweden Holding AB (tidigare Grön Kontakt AB), som ägs av norska Statkraft AS. I samband med den riktade nyemissionen har Bee också förvärvat Mer Sweden Holding AB:s verksamhet, med bland annat laddstationer och anställda.

Bee är ett av Sveriges ledande företag för laddstationer och tillhandahåller laddlösningar för elbilar och laddhybrider. Bee driver omställningen till e-mobilitet genom att erbjuda sömlös laddning på vägen, hemma eller på jobbet. I Bee’s publika laddnätverk finns drygt 2 000 publika laddpunkter. Bolaget startades år 2015 och har sitt huvudkontor i Helsingborg. Jämtkraft, Öresundskraft och Tekniska verken har genom EVereg varit med på Bee’s resa ända sedan starten 2015.

EVereg och Mer Sweden Holding AB och indirekt parternas respektive ägare har genom transaktionerna bildat ett joint venture för det gemensamma ägandet av Bee och för utveckling av Bee’s verksamhet framåt.

Investeringen och det gemensamma joint venture som parterna bildat har godkänts av Konkurrensverket, och tillträde genomfördes den 7 april 2021.

Delphis team bestod av Göran M. Karlsson, Cecilia Lundh, Matilda Claussén-Karlsson, Philip Alsterskär, Karin Roberts och Erik Ålander.