Alla nyheter

Elisabeth Eklund utsedd till extern rådgivare av Konkurrensverket till the International Competition Network (ICN)

Elisabeth Eklund, partner och ansvarig för Delphis EU- och konkurrensrättsgrupp, har blivit utsedd till en av flera externa rådgivare, s.k. Non-Governmental Advisor, av Konkurrensverket för myndighetens deltagande i the International Competition Network (ICN), i arbetsgruppen för karteller. Elisabeth Eklund har under flera år varit aktiv som extern rådgivare, men då i arbetsgruppen för ensidiga förfaranden som hanterar frågor rörande bl.a. missbruk av dominerande ställning. Fokuset i arbetsgruppen för karteller ligger på frågor kring förebyggande arbete, hur karteller upptäcks, motverkas och bestraffas.

– Jag är stolt över det fortsatta förtroendet att verka som extern rådgivare åt Konkurrensverket inom ramen för ICN:s viktiga arbete. Jag hoppas kunna bidra med erfarenheter från att under snart 25 års tid ha bistått företag med strategisk rådgivning avseende samarbeten mellan konkurrenter, liksom kartellutredningar hos Kommissionen och Konkurrensverket samt domstolsprocesser angående påstådda karteller, säger Elisabeth Eklund.

ICN är ett informellt nätverk och består av över 100 konkurrensmyndigheter världen över med den gemensamma ambitionen att omhänderta frågor kring tillämpningen av konkurrensreglerna och konkurrenspolicyer. De externa rådgivarna består av advokater, bolagsjurister, konkurrensekonomer, akademiker, domare, med flera. Tidsperioden för uppdraget avser 1 augusti 2023 till 31 maj 2025.

Läs mer om Konkurrensverkets deltagande i ICN här.