Alla nyheter

Delphi företräder Speqta vid förvärv av Eone Oy samt i riktad nyemission om 125 MSEK till institutionella investerare

Advokatfirman Delphi är legal rådgivare till Speqta AB (publ), noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market, i samband med att Speqta ingår avtal om att förvärva samtliga aktier i Eone Oy samt vid dess riktade nyemission i bolaget om 125 MSEK i ett så kallat accelererat book building-förfarande till svenska och internationella institutionella investerare som genomförts av Carnegie Investment Bank.

Den initiala köpeskillingen i förvärvet uppgår till 23,5 MEUR, plus tilläggsköpeskilling upp till maximalt 18,63 MEUR. Köpeskillingen erläggs genom en kombination av kontanter och aktier i Speqta. Vederlaget som erläggs kontant avses finansieras genom en ny senior bankfacilitet samt genom den riktade nyemissionen.

Speqta är ett digitalt mediehus som äger och driver ett ledande internationellt annonsnätverk samt ett antal digitala produkter och tjänster inom prestations-baserad marknadsföring. Bolaget har två affärsområden, Speqta Shopping samt Speqta Food & Beverage. Förvärvet av Eone Oy, som äger Finlands största onlinevarumärke inom låneförmedling Rahalaitos.fi, innebär att Speqta breddar sitt erbjudande inom jämförelsesajter och finansvertikalen genom att bli låneförmedlare såväl som att bolaget vidare stärker sitt avtryck internationellt och i Finland i synnerhet.

Delphis team bestod av Michael Juhlin, Pekka Frölander och Jenny Lindén.