Alla nyheter

Delphi lanserar ny sommarpodcast

I sommar släpps fyra avsnitt av Delphis nya podcast Delphi Summer Edition. En podcast som syftar till att visa personerna bakom advokattiteln.

Med start idag 29 juni lanserar vi sommarpodcasten Delphi Summer Edition. I poddens olika delar får vi träffa fyra av våra advokater som berättar om vägen fram till juristyrket och det rättsområde de arbetar med i dag. Först ut är Matilda Claussén-Karlsson som arbetar med legal rådgivning inom områdena energi, kritisk infrastruktur, hållbar teknik och samhällsviktiga tjänster. Innan hennes juridiska bana påbörjades stod karriärvalet mellan att bli violinist eller att tävla i ridsport.

– Min krokiga väg till juridiken började med ett krokigt finger, berättar Matilda i sitt avsnitt av podden.

I kommande avsnitt möter vi Johan Engdahl, specialist inom dataskydd med förkärlek för GDPR och med advokatyrket som barndomsdröm. Elisabeth Werner, verksam inom miljö- och fastighetsrätt som tidigt fastnade för ett rättsområde som sällan var populärt hos andra. Men som gav henne helt nya vägar att gå på. I sista avsnittet berättar Peter Nordbeck, verksam i vår Tech och IP-grupp med gedigen dataskydd- och outsourcing-bakgrund, om dagarna då det hängde kristallkronor i taken på byråerna och det dikterades i diktafon.

Varannan vecka släpps ett nytt avsnitt. Lyssna på dem på vår hemsida eller där poddar finns.