Alla nyheter

Delphi rådgivare till Kynningsrud vid strukturaffär med UNION

UNION Residential Development, som i somras förvärvade Bonavas verksamhet i Norge, har avtalat med Kynningsrud att köpa 70 procent av aktierna i Kynningsrud Bostäder. Tillträde sker den 1 mars 2024.

Kynningsrud Bostäder har sedan 2020 bedrivit verksamhet i Västsverige och byggt upp en projektportfölj på ca 1 000 byggrätter bestående av attraktiva bostadsprojekt i Göteborgs kommun, Partille kommun, Lerums kommun, Kungsbacka kommun och Mölndals stad. För att stärka genomförandekraften i befintliga projekt och skapa bättre förutsättningar att vara offensiva när rätt projekt är på marknaden går UNION Residential Development in som ny huvudägare i Kynningsrud Bostäder. Kynningsrud Bostäder har på kort tid byggt upp en verksamhet med erfaren personal och bra projekt. Att få in en stabil aktör som Union som huvudägare är ett bevis på att vi lyckats väl och att det finns en tilltro till bolaget, bostadsmarknaden och Göteborgsregionen. Union Residential Development (URD) investerar i bostadsprojekt och bostadsutvecklingsföretag i och kring de större städerna i Norge och Sverige. URD har för tillfället ca 4000 bostäder under utveckling. UNION lanserade sin första bostadsutvecklingsfond hösten 2022 och fonden leds av Baard Schumann.

Delphi genom Anders Hulegårdh, Oscar Friedrich, Emelie Olsson, Måns Persson, Karl Larson och Elsa Hördegård har biträtt Kynningsrud genom transaktionsprocessen.