Alla nyheter

Delphi rådgivare till NIBE vid förvärv av nederländska koncernen Climate for Life

Advokatfirman Delphi har tillsammans med den nederländska advokatbyrån Lexence biträtt värmeteknikbolaget NIBE Industrier AB (publ) vid deras förvärv av 100% av aktierna i den nederländska koncernen Climate for Life från nuvarande aktieägare inklusive majoritetsägare Parcom och deras medinvesterare Smile Invest. Bolaget kommer ingå i affärsområdet NIBE Climate Solutions.

NIBE Group är en global koncern som bidrar till ett minskat klimatavtryck och bättre utnyttjande av energi. Inom deras tre affärsområden – Climate Solutions, Element och Stoves – utvecklar, tillverkar och marknadsför de ett brett utbud av miljövänliga och energieffektiva lösningar för inomhuskomfort i alla typer av fastigheter samt komponenter och lösningar för intelligent uppvärmning och styrning inom industri och infrastruktur. NIBE är sedan 1997 börsnoterat under namnet NIBE Industrier AB på Nasdaq Nordic, Large Cap, med en sekundärnotering på SIX Swiss Exchange sedan 2011.

Climate for Life som bedriver sin verksamhet i Nederländerna och Belgien via dotterbolagen Itho Daalderop, Klimaatgarant och Exploitate, utvecklar, producerar och säljer energieffektiva lösningar inom områdena värme- och kylsystem, varmvattenberedning, ventilations- och klimatiseringsteknik och har en ledande ställning på den nederländska marknaden för bostäder och kommersiella byggnader. Årsomsättningen uppgick 2022 till 221 MEUR (cirka 2 580 MSEK) med ett rörelseresultat före räntor, skatter och avskrivningar (EBITDA) på 40 MEUR, vilket motsvarar en rörelsemarginal på 18,1%.

Delphis team bestod av Kent Sangmyr, Terese Leire, Julia Ragneklint, Emelie Zulfijaj och Anders Jemail.

Kent Sangmyr

Partner / Advokat

Malmö

Kent Sangmyr

Terese Leire

Counsel / Advokat

Malmö

Terese Leire

Julia Ragneklint

Senior Associate / Advokat

Malmö

Julia Ragneklint

Emelie Zulfijaj

Senior Associate / Advokat

Malmö

Emelie Zulfijaj

Anders Jemail

Partner / Advokat

Malmö

Anders Jemail