Linda Jönsjö

Partner / Advokat | Real Property

Du har nyligen blivit partner på Delphi, grattis! Hur har din karriär sett ut?

Stort tack! Jag började med att sitta ting vid Helsingborgs tingsrätt, vilket jag tycker är en bra början på en juristkarriär då man får en inblick i hur arbetet på en domstol fungerar. Därefter arbetade jag flera år på en affärsjuridisk byrå för att sedan ta steget till bolagssidan och få förmånen att arbeta som bolagsjurist på ett fastighetsbolag. Det var mycket givande, då man fick en god förståelse för hur verksamheten på ett fastighetsbolag fungerar. Därefter kallade konsultrollen på nytt och nu är jag tillbaka i rollen som advokat.

"Det mest utmärkande med Delphi är den härliga och glada stämningen samt att man verkligen bryr sig om de personer som arbetar i verksamheten."

Du är även relativt ny på byrån, vad tycker du utmärker just Delphi?

Det mest utmärkande med Delphi är den härliga och glada stämningen samt att man verkligen bryr sig om de personer som arbetar i verksamheten.

Inom ditt verksamhetsområde, vad tror du är årets viktigaste prioritering?

Transaktionsmarknaden för fastigheter har de senaste åren varit avvaktande, eftersom säljare och köpare inte kunnat hitta varandra på den prisnivå som båda vill göra affär på. En viktig pusselbit för att få igång transaktionsmarknaden är sänkta räntor, vilket kommer vara årets viktigaste händelse.

Vad är dina främsta tips till kvinnor som vill göra karriär i branschen?

Tro på dig själv och var inte rädd för att ta för dig. Arbeta med ett rättsområde som du tycker är kul! Du blir bra på det du har ett stort intresse för.