Women at the forefront 2023

Jämställdhet ger hållbar utveckling

Vi är mycket glada över att vårt hållbarhetsarbete har fått sådan positiv uppmärksamhet både i branschen, bland studenter och våra klienter. Ett viktigt område inom vårt hållbarhetsarbete är jämställdhet och som ett resultat av vårt arbete har vi erhållit Justitiapriset två gånger.

Inför Internationella kvinnodagen har vi frågat några av våra kvinnliga medarbetare hur de ser på Delphis jämställdhetsarbete och jämställdhet i branschen.

Katarina Ibold

Partner / Advokat

”Jag tror att alla byråer, för branschens utveckling och välmående på sikt, måste inse att jämställdhet inte bara är en rättvisefråga utan också helt naturligt att jobba med i ett modernt, sunt och framgångsrikt företag.”

Läs intervjun med Katarina här.

Rebecka Thörn

Partner / Advokat

”Om vi kan erbjuda inspirerande arbetsplatser med utvecklande arbetsuppgifter, flexibilitet, balans mellan arbete och fritid, tydliga karriärvägar och ett modernt ledarskap tror jag att vi har goda chanser att få både kvinnliga och manliga medarbetare att stanna kvar i branschen och vilja bli partners.”

Läs intervjun med Rebecka här.

Annelie Liljeqvist

VD Delphi Göteborg

”Jämställdhet är en del av vår verksamhet och genomsyrar vårt tänk och beslutsfattande även i frågor som vid första anblicken kanske inte är en jämställdhetsfråga.”

Läs intervjun med Annelie här.

Caroline Söderberg

Partner / Advokat

Jag tror att branschen i större utsträckning behöver ta jämställdhetsfrågor på allvar och arbeta aktivt med dem. Även om de har blivit uppmärksammade i större utsträckning under de senaste åren så finns det en risk med att arbetet i många fall stannar vid att upprätta en jämställdhetspolicy.

Läs intervjun med Caroline här.